Superduo i "Säker med häst on Tour" 6 april: Malin Baryard Johnsson och Cecilia Berglund Bergåkra.
FOTO: Fotomontage. Foto: Roland Thunholm

Stark uppställning kring säkerhet

2019-03-12

Vi har samlat några av Sveriges starkaste ryttare för kloka hästsnack på temat säkerhet i samarbete med Folksam. Se, lyssna och lär av superduon Malin Baryard Johnsson och Cecilia Berglund Bergåkra under vår livepodd på EuroHorse i Göteborg den 6 april. Och gissa vilka som kommer till Rättvik i höst?

”Säker med häst on Tour” i samarbete med Folksam är en roadshow för att sprida inspiration och kunskap om säkerhet på hästens villkor tillsammans med kloka ryttare.  Och det är en superuppställning som sluter upp kring de säkra budskapen! 

Lördagen den 6 april landar ”Säker med häst” på EuroHorse i Göteborg för livepodd och bra snack med tre generationer ryttare med massor av hästkoll: hoppryttaren Malin Baryard Johnsson, dressyrryttaren Cecilia Berglund Bergåkra och dressyr- och fälttävlansgurun Elisabet Lundholm, som leder samtalet. Det blir ett samtal om säkerhet i stallet och på tävling. Och om konsten att bygga en tajt relation med sin häst.

Livepodden görs i samarbete med Folksam och ”Young Riders Lounge", ett populärt koncept för samtal och möten tillsammans med Svenska Ridsportförbundets Centrala Ungdomssektion. 50 första besökarna får en goodiebag!

Vi poddar i mässpaddocken på EuroHorse lördagen 6 april 15.30-16.00.
Varmt välkommen!
Sändningen läggs ut i våra sociala kanaler så att så många som möjligt kan ta del av den.

Först ut på touren var Rolf-Göran Bengtsson och Cornelia Rylén som höll i en gratis och kunskapsspäckad clinic under SM i hoppning för ponny och children i Helsingborg i höstas.
- Det är superviktigt att unga ryttare tidigt lär sig grunderna i hur man hanterar hästen på ett klokt och säkert sätt. Då minskar också riskerna för att man skadar sig själv eller att hästen blir skadad, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Läs mer om Rolf-Göran och Cornelia Ryléns kloka råd här.

Nästa stopp blir en höstlovsclinic i Rättvik, Stiernhööksgymnasiet, manegen, den 29 oktober med en tung trio och tre nya generationer kunskap: professorn i ridkonst och olympiske bronsmedaljören i fälttävlan Jan Jönsson, VM-silvermedaljören i hoppning Fredrik Jönsson och guldmedaljören från Ponny-EM, Ingemar Hammarström. Detaljer kommer.

Säker med häst är en långsiktig satsning på säkerhet och skadeförebyggande arbete inom ridsporten och ett samarbete mellan Svenska Ridsportförbundet och ridsportens huvudsponsor Folksam. Målet är att öka kunskapen om säkerhet och hästvälfärd bland unga ryttare/kuskar. Utgångspunkten är Svenska Ridsportförbundets säkerhetsanvisningar ”Säker med häst”. ”Säker med häst on Tour” är en kunskapsserie med gratis clinics och föreläsningar på temat.

SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Ridklubben en resurs bild

Ridklubben och kommunen

Svenska Ridsportförbundet arbetar för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner. 

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons