Loading images...
  •  
  •  
  •  
  •  

Nominerade 2018

Nomineringar av Årets eldsjäl, Årets ridskolehäst, Årets ridlärare och Årets Ridskola kan göras fram till 15 oktober. Vinnare/nominerade offentliggörs snarast därefter.

ÅRETS BRAGD
Presenteras av Saab
Årets bragd tilldelas den som med vilja och övertygelse antagit ett kraftprov, övervunnit motstånd och under press levererat ett enastående resultat. 

ÅRETS PRESTATION
Exceptionell prestation under året.

ÅRETS ELDSJÄL
Presenteras av Resia
Ideell person som genom osjälviska handlingar, ett brinnande engagemang och med djupa rötter i det ideella föreningslivet, gör ridsporten rikare för andra. Nomineras till Svenska Ridsportförbundet och en vinnare röstas fram på ridsport.se. 
Nominera Årets eldsjäl

ÅRETS RIDSKOLA
Presenteras av Folksam och Ridskole- och Utbildningssektionen.
Den svenska ridskolan är unik och navet i ridsportens utveckling. För att uppmärksamma ridskolans betydelse utser Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion i samarbete med Folksam, Årets Ridskola.
Nominera Årets Ridskola
 
ÅRETS HÄSTSKÖTARE
Presenteras av ATG
Hästskötare som sätter hästen i första rummet, skapar bra laganda och är ett bra föredöme för andra.  

ÅRETS HÄST
Presenteras av K9
Häst som haft en betydande och avgörande roll under året för svensk
ridsport.  

ÅRETS KÄMPE
Presenteras av Patrik Kittel
Priset delas ut till en ryttare med funktionsnedsättning som aldrig ger upp trots att kroppen inte alltid gör som hen vill, men som med järnvilja, beundransvärd inställning och läkande hästkraft tar sig vidare mot nya mål i livet inom ridsporten. 

ÅRETS HEDERSPRIS – juryn utser

ÅRETS UPPFÖDARE
Presenteras av Equitours
Svensk uppfödare som haft betydande framgång/ar med sin/sina uppfödningar. 

ÅRETS RIDSKOLEHÄST
Ridskolehästar betyder så mycket för så många! Ridsportsverige nominerar sina favoriter. Juryn utser en vinnare. 
Nominera Årets ridskolehäst

 
ÅRETS RIDLÄRARE
Presenteras av Ridskole- och Utbildningssektionen
Ett pris för att lyfta det goda ledarskapet och för att ridlärare är en av deviktigaste personerna för elever, hästar och för ridskolans sociala betydelsei samhället.
Nominera Årets ridlärare

ÅRETS RYTTARE/KUSK - Championatstecken 
Vinnare av championatstecken är den person som har fått flest rankingpoäng i sin gren under året. 

ÅRETS KOMET
Presenteras av Ridsport
Priset utses av Tidningen Ridsports läsare. Vinnaren av Årets komet är en ryttare/kusk som under innevarande år börjat göra fina resultat på högre nivå och bedöms ha utvecklingspotential inom sin gren. 

MORGONDAGENS HÄST
Presenteras av Krafft
Svenskägd häst mellan sex och åtta år som spås bli en kommande stjärna. 
Måste inte vara svenskfödd.

MORGONDAGENS STJÄRNA
Hängiven ryttare/kusk under 25 år som har förutsättningar att bli en framtida stjärna. Ryttare/kusk ska ha placering i svår klass och internationell erfarenhet. Man kan bara vinna priset en gång. 

DRESSYR
Lina Dolk, 21, Sparreholm, Ågesta RK
Med knivskarpt fokus kliver Linda Dolk mot dressyrens riktigt stora uppgifter. Under YREM i Frankrike var Lina och Langedouc vassast i laget och säkrade det stolta bronset åt Sverige. I anrika Aachen blev det en andraplats med laget och Biggles 1045 i U25-klassen. På SM smakade såklart bronset i U25 fint. Liksom den sköna segern i U25 under Saab International Grand Prix Dressage där Lina även belönades extra för sin mjuka ridning. Tack vare läromästaren Biggles 1045 och tränaren Kristian von Krusenstierna har Lina redan inlett sin kometkarriär. Energin hittar hon bland annat ute i naturen och i backarna i sitt vackra, sörmländska ”uteridhus”.

SPORTKÖRNING
Linnea Kristiansen, 19 år, Huskvarna, Jönköpings FRK

Linneas och superponnyn Plassens Lucky Lukes, 17, EM-guld för unga kuskar i Ungern i somras är en av de största svenska framgångarna i sportkörning hittills. Visst är det mäktigt! Så väl matchat och ett guld som kröner en fyra år lång karriär tillsammans! Unga Linnea ger alltid seniorerna en tuff match och har skördat flera internationella framgångar och segrar under året. På svensk mark har Plassens Lucky Luke och Linnea vunnit rubbet i sina starter och SM-guld tre år i rad. Visste ni förresten att ekipaget även tävlar på SM-nivå i fälttävlan?
Linnea Kristansen är en fantastisk förebild och den perfekta lagkamraten.

HOPPNING
Irma Karlsson, 25 år, Hörby, Bollnäs Ridsällskap.
Iskalla nerver, klok, järnfokus och ett tålamod som aldrig viker en tum. Det är egenskaper som gör Irma Karlsson till en vinnare. Irma är vår svenska mästare från 2017 som nu satt full fart mot världstoppen och målet – att bli världsbäst.  Årets fina formkurva har tagit henne och stoet Ida van de Bisschop mot nya höjder och debut i både Nations Cup och världscupen. En tiondeplats i den första världscupstarten och en femteplats i GP i Bordeaux visar världsklass. Ekipaget har också hoppat felfritt i det svenska nations Cup-laget vid flera tillfällen, som i Samorin, Sopot och Gijon och Rotterdam. Två andraplatser i Grand Prix, i Falsterbo och Ascona, Schweiz, hör också till höjdarna. Irma gör en helhjärtad satsning, tränar för Agneta Lindelöw och sviker aldrig fansen i moderklubben Bollnäs. 

 

 

Logga in