Loading images...
  •  
  •  
  •  
  •  

Vinnare 2017

ÅRETS BRAGD - presenteras av Saab
Årets bragd tilldelas den som med vilja och övertygelse antagit ett kraftprov, övervunnit motstånd och under press levererat ett enastående resultat.
Peder Fredricson, Vitaby - Hoppning Klubb: Österlens Ridklubb
Silverhjälten från OS gick ”All In” igen, svarade upp mot skyhöga förväntningar och bärgade EM-guld inför en andlös hemmapublik! Ett makalöst triumftåg och en bragd som tänder drömmar för en hel ridsportnation! Peder Fredricson är den tredje ryttaren i EM-historien som kopplat greppet om mästerskapsledningen från start till mål.

ÅRETS PRESTATION
Svenska hopplandslaget
Malin Baryard Johnsson, Douglas Lindelöw, Peder Fredricson, Henrik von Eckermann
Förbundskapten: Henrik Ankarcrona
För att utifrån en favoritposition hålla för trycket och efter en hisnande EM-resa i stenhård konkurrens rida hem ett EM-silver inför hemmapubliken. En nagelbitare i tre akter och ännu en stor svensk lagframgång i hoppning.

ÅRETS ELDSJÄL- presenteras av Resia  
Frida Winnerstig, Finntorps Ridklubb
Ideell person som genom osjälviska handlingar, ett brinnande engagemang och med djupa rötter i det ideella föreningslivet, gör ridsporten rikare för andra. Nomineras till Svenska Ridsportförbundet och en vinnare röstas fram på ridsport.se. 

ÅRETS RIDSKOLA - presenteras av Folksam och Ridskole- och Utbildningssektionen 
Sollentuna Ridklubb .
Den svenska ridskolan är unik och navet i ridsportens utveckling. För att uppmärksamma ridskolans betydelse utser Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion i samarbete med Folksam, Årets Ridskola.

ÅRETS HÄST - presenteras av K9
Häst som haft en betydande och avgörande roll under året för svensk ridsport.  
H&M All In - Hoppning
Brun valack, f 2006, e. Kashmir van Schuttershof u. Fortune ue. Andiamo Uppfödare: Dee Heer bas Huybregts Ägare: Stuteri Arch Ryttare: Peder Fredricson
Beväpnad med vingar fortsätter ”Allan” att flyga på hög höjd och in i svenska folkets hjärtan. En häst med exceptionella kvaliteter som i kombination med Peder Fredricson skapar magi och gräver guld. I EM höll H&M All In ledningen från start till mål. Så ska ett guld tas!

ÅRETS HÄSTSKÖTARE - presenteras av ATG
Hästskötare som sätter hästen i första rummet, skapar bra laganda och är ett bra föredöme för andra.  
Madelen Isaksson – Hoppning
Hon är Douglas Lindelövs trygghet och topphästarnas bästa kompis som inte bangar för att köra genom hela Europa med en buss lastad med fyrbenta världsstjärnor. Madelen Isaksson är dessutom en kul typ. En omtänksam kamrat som alltid sprider glädje, var än hon kommer i världen. Tillsammans med Douglas hästar Casello och Zacramento har hon bland annat två EM i ryggen och var förstås en viktig del i hoppningens lagsilver i somras.

ÅRETS KÄMPE - presenteras av Patrik Kittel
Felicia Grimmenhag
Priset delas ut till en ryttare med funktionsnedsättning som aldrig ger upp trots att kroppen inte alltid gör som hen vill, men som med järnvilja, beundransvärd inställning och läkande hästkraft tar sig vidare mot nya mål i livet inom ridsporten. 

ÅRETS UPPFÖDARE - presenteras av Equitours
Svensk uppfödare som haft betydande framgång/ar med sin/sina uppfödningar. 
Leif Nilsson, Vollsjö
Leif Nilsson har receptet på hopphästar i världsklass! Familjeformeln har bland annat resulterat i en av världens bästa hopphästar; stoet Ohlala (f -04 e. Orlando u. Carrera ue. Cardento Ägare: The Ohlala Group), den just nu högst rankade svenskfödda hopphästen i världen.  Med Lauren Hough har Ohlala tagit plats i världstoppen och i det amerikanska hopplaget. Leif Nilsson har själv en lång hoppkarriär i ryggen och Ohlala kommer ur en stolinje som går tillbaka till Leifs framgångsrika tävlingshäst Miss Larette.

ÅRETS RIDSKOLEHÄST  
"Sickan" från Österlens RK Ridskolehästar betyder så mycket för så många! Ridsportsverige nominerar sina favoriter. Juryn utser en vinnare.
 
ÅRETS RIDLÄRARE
Leif Hall - Presenteras av Ridskole- och Utbildningssektionen
Ett pris för att lyfta det goda ledarskapet och för att ridlärare är en av deviktigaste personerna för elever, hästar och för ridskolans sociala betydelsei samhället.

ÅRETS KOMET - presenteras av Ridsport
Cecilia Bergåkra Berglund
Priset utses av Tidningen Ridsports läsare. Vinnaren av Årets komet är en ryttare/kusk som under innevarande år börjat göra fina resultat på högre nivå och bedöms ha utvecklingspotential inom sin gren. 

MORGONSDAGENS HÄST - presenteras av Krafft
Quartermain - Dressyr
Hingst, född 2009, fux, e. Quaterback u. World Lady ue. Wilawander xx Uppfödare: Anette Holst Ägare: Hannell Dressage Stables Ryttare: Marina Mattsson
Seger i alla starter hittills är en snygg resultatrad för stiliga Quaertermain som nu gör sig redo för Grand Prix. En kvalitetshäst som tillsammans med Marina Mattsson krossade konkurrenterna redan i första starten. Quartermain har lätt för allt, och framförallt för de svåra dressyrrörelserna. En häst för framtidens mästerskap!

MORGONDAGENS STJÄRNA
Johanna Lindberg, 17, Umeå - Voltige
Klubb: Umeå Ryttarförening
Efter SM-guld på rekordpoäng fortsatte Johanna Lindberg sin lysande säsong med ett historisk JVM-brons och Sveriges första individuella mästerskapsmedalj i voltige hittills. En milstolpe och en seger för hela voltigesporten. Juniorguldet vid NM i Finland blev en fin final på ett fantastiskt år och Johannas fjärde NM-guld. Johanna Lindberg är kort och gott en voltigör i världsklass!

  

Logga in