Frågor & Svar

Allmänt

Vad är Ridsportportalen?
Ridsportportalen är en del i Svenska Ridsportförbundets satsning på IT-stöd för att förenkla kommunikationen på alla nivåer och bidra till utveckling av breddverksamhet, sportsliga framgångar och god hästhållning.

Vem kan använda Ridsportportalen?
Föreningar som är medlemmar i Svenska Ridsportförbundet kan använda Ridsportportalen för medlemsregister, avgiftshantering, dokumenthantering och kommunikation.

Föreningens medlemmar kan uppdatera sina egna kontaktuppgifter, betala avgifter till föreningen, ta del av dokument och kommunicera med föreningen och andra medlemmar. Det finns också möjlighet att skapa en egen sida, blogga och lägga upp bilder.

Är Ridsportportalen mobilanpassad?
Hela Ridsportportalen är inte mobilanpassad, eftersom administrativa funktioner såsom medlemsadministration etc. rent praktiskt inte lämpar sig för att göras i/från mobil. Ridsportportalen har dock ett ramverk för mobila funktioner.

Förening

Hur gör föreningen för att komma igång?
Manualer finns under "Dokument" i menyn till vänster.

Vad är en förstagångsanvändare?
En person är administratör och blir den ”första användare” som påbörjar föreningens arbete i Ridsportportalen. Personen måste vara behörig att ingå juridiskt bindande avtal för föreningens räkning och ha en fungerande E-postadress. Kontakta supporten för mer information.

Vad händer om administratören inte är behörig att ingå juridiskt bindande avtal.
Ordförande/styrelse kan ge administratören i uppdrag att hantera Ridsportportalen.

Ersätter Ridsportportalen IdrottOnline?
Ridsportportalen kommunicerar med IdrottOnline så att uppgifterna uppdateras även där. Tack vare kommunikationen mellan Ridsportportalen och IdrottOnline kommer det även fortsättningsvis att vara enkelt att använda modulerna för till exempel LOK-stöd och Idrottslyftet i IdrottOnline.

Finns det möjlighet att integrera externa system till Ridsportportalen?
Ridsportportalen är en avancerad informationshanteringsplattform som klarar av att hantera många olika externa system, anpassade efter föreningens specifika verksamhetsbehov.

Enskild medlem

Hur gör medlemmen för att komma igång?
Med Häst & Ryttare nr 1/2015 som kommer ut den 20 februari kommer en unik kod att finnas på baksidan vid adressen. Det innebär att:

  • Prenumeranter av tidningen Häst & Ryttare kan aktivera ett prenumerantkonto på www.ridsportportalen.se/hr. Där kan du ändra dina uppgifter samt få tillgång till några bastjänster som avser prenumerationsregistret. Detta är möjligt att göra även om du saknar E-postadress i prenumerationsregistret.
  • Prenumeranter som har korrekt E-postadress angiven i prenumerationsregistret samt är medlemmar i en förening som är aktiv i Ridsportportalen kommer att kunna välja om de, utöver användarkonto för prenumerationsregistret, även vill aktivera användarkonto i Ridsportportalen.

Om du av någon anledning inte får en tidning kan du använda manualen Kom igång – medlem, som ligger under "Dokument" i menyn till vänster.

Kommer jag att få utskick/erbjudanden via Ridsportportalen
Funktioner finns men du väljer själv vad du vill ha. I den personliga profilen kan du markera ja/nej-tack till olika utskickstyper eller tredjepartsleverantörer samt dela uppgifter såsom intresseinriktning med mera.

Kan det komma erbjudanden om ”vad som helst”?
Externa aktörer som ingår avtal med Svenska Ridsportförbundet kan via Ridsportportalen ge medlemmar särskilda förmåner. Svenska Ridsportförbundet är mycket noga i sitt urval av samarbetspartners.
För att få ta del av erbjudanden behöver medlemmen ge sitt godkännande i den personliga profilen.


Senast uppdaterad: 2015-02-03
StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri
Datamoln_652

Medlemsavgift

IT-stöd till föreningen.

Till Ridsportportalen

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons