Flyinge AB söker Utbildningsledare

2017-05-19

Flyinge AB söker Utbildningsledare till Unghästprogrammet och Beridarprogrammet.

På Flyinge finns Hippologigymnasiet, en särskild variant på Naturvetenskapliga programmet med ridning, körning och hippologi där Lunds kommun är huvudman. Vidare har vi Naturbruksgymnasium med hästinriktning där Sveriges Ridgymnasium är huvudman. Universitetsutbildningen,

Hippologprogrammet, drivs på uppdrag av Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) dessutom finns tre Yrkeshögskoleutbildningar där Flyinge är egen huvudman. Där utbildas hovslagare, beridare samt unghästutbildare. Vi utvecklar nya utbildningar för hästnäringen och genomför kortare kurser och träningar.

Verksamheten på Flyinge bedrivs i nära samverkan med hästsportens organisationer och de andra två riksanläggningarna; Ridskolan Strömsholm och Wången. Som Riksanläggningar har vi ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschen och näringens fortsatta utveckling.

Vårt mål är att leverera utbildningsverksamhet i världsklass inom ridsporten. Tillsammans med utbildningarna på Ridskolan Strömsholm skall de vara det självklara alternativet för utbildning och kurser inom hästnäringen i Sverige.

Vi gör en omorganisation inom utbildning och söker nu en utbildningsledare med ansvar för yrkeshögskoleutbildningarna till Beridare och Unghästutbildare. 

Beridarprogrammet är en unik tvåårig yrkesutbildning med fem elevplatser där de studerande förbereds för en professionell karriär som Beridare.  De studerande får mycket träning i att utbilda hästar på hög nivå i såväl dressyr, hoppning som fälttävlan. Dessutom ingår kurser som hästkunskap, företagande med häst samt stall- och verksamhetsmanagement.

Unghästutbildare - grundutbildning är en ettårig utbildning med 20 elevplatser.  De studerande förbereds för en professionell karriär som unghästutbildare och får mycket praktisk träning i att utbilda hästar mellan 2,5 och 6 år. Dessutom ingår teoretiska kurser som hästkunskap och hästföretagande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som utbildningsledare:
Ansvar för att utbildningarna genomförs med hög kvalitet, utifrån branschens behov och i enlighet med utbildningsplan och gällande styrdokument.

Leda och stödja lärarlaget i vardagen likväl som i planering samt utvecklings- och kvalitetsarbetet kring programmen. Fortsatt utveckla programmens innehåll, upplägg och pedagogiska former i samråd med lärare, utbildningskonsulter och ledningsgruppen för utbildningarna.

Leda och administrera ett systematiskt kvalitetsarbete. Utveckla utbildningar och fristående kurser inom närliggande områden. Kontinuerliga studerandekontakter. Undervisning inom programmen ingår på ca 30 %. Vi ser helst att det är inom hästkunskap men det kan också vara andra ämnen som ingår i utbildningarna.

Nära samverkan med övriga utbildningsledare och personal på Flyinge samt till viss del även med de övriga Riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm och Wången. Budget- och personalansvar.

Kvalifikationer:
Flyinge söker dig som har adekvat pedagogisk utbildning för och stor erfarenhet av att leda utbildning och personal. Vi ser helst att du har en hippologisk utbildning eller erfarenhet av att leda utbildningar med hästinriktning.  

Mycket god social, administrativ och kommunikativ förmåga är ett krav liksom mycket goda ledaregenskaper. Du har god kunskap om kvalitets- och utvecklingsarbete inom utbildningsverksamhet.  Du gillar att arbeta i en flexibel organisation under ständig utveckling.  Du arbetar självständigt med stor frihet under ansvar, samtidigt som du är en god lagspelare.

Du är en ambitiös, utvecklingsinriktad och ansvarsfull ledare som drivs av att coacha pedagoger med stort intresse för elever och hästar. Du vill ge de studerande en oförglömlig studietid och allra bäst förberedelse för en professionell yrkeskarriär och/eller vidare studier.

Engagemang, kvalitet och glädje genomsyrar ditt arbete. Vi förutsätter att du har stort intresse för hästar och ridsport. Utbildning till utbildningsledare på Yrkeshögskola är meriterande liksom erfarenhet av att ansöka om, starta och leda yrkeshögskoleutbildning.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100%. Vi tillämpar provanställning.

Start: enligt överenskommelse, dock senast 14 augusti 2017.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga förhandlingar har slutförts.

Är du intresserad? Välkommen med din ansökan!
Urval och rekryteringsprocess sker löpande, så välkommen in med din ansökan redan idag.

Frågor besvaras gärna av utbildningschef Becky Evensen, 070-752 64 75.

Maila din ansökan till: becky.evensen@flyinge.se

Flyinge AB - Vi utvecklar kunskap, hästar och människor. Med 75 hästar, 180 studenter och 65 anställda, är vi en av Sveriges tre Riksanläggningar. I närheten av Lund bedriver vi utbildningar och kurser upp till universitetsnivå. Våra affärsområden är hästutveckling/avel, tävling och event. Verksamheten bedrivs i nära samverkan med hästsportens organisationer och de övriga två riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm och Wången.

Läs mer om oss på www.flyinge.se

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri
Datamoln_652

Ridsportportalen

IT-stöd till föreningen.

Till Ridsportportalen

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Medlemstidning

Annons