Ulla Ståhlberg till minne

2011-05-10

Ulla Ståhlberg, en av ridsportens stora profiler och författare till ett sextiotal fakta- och ungdomsböcker om hästar och ridsport, har avlidit. Ulla Ståhlberg kommer att lämna ett stort tomrum efter sig.

Ulla Stålberg är kanske mest känd som författare till en lång rad böcker om hästar. Det blev både faktaböcker, som Hästens beteende och Känn din häst, och skönlitteratur för barn och ungdomar. Böckerna om Amanda, Frida och Anton har lästs av flera generationer ridintresserade unga.

Ulla Ståhlberg arbetade under många år på dåvarande Ridfrämjandet, bland annat som utbildnings- och ungdomschef. Hon var från 1965 och framåt en av de mest drivande krafterna för uppbyggnaden av den svenska ridskolan och organiserade ungdomsverksamheten inom förbundet. Ulla var också en av initiativtagarna till att starta ridning för funktionshindrade i Sverige.

Verksamhet för personer med funktionshinder låg Ulla varmt om hjärtat och hon skrev ett flertal böcker om hörselskador. Ulla var också aktiv i flera handikapporganisationer, bland annat Hörselfrämjandet.

Ulla Ståhlberg blev 87 år.

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri
Datamoln_652

Medlemsavgift

IT-stöd till föreningen.

Till Ridsportportalen

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons