Ridsportförbundets bokslut klart

2012-02-25

Koncernen Svenska Ridsportförbundets bokslut för 2011 visar ett överskott om 3,6 miljoner kronor.
Svenska Ridsportförbundet visar ett plusresultat på 3,5 miljoner. Svenska Ridsportförbundets Service AB visar plus på 0,1 miljoner.

Resultatet är bättre jämfört med budget och överskottet gör att det egna kapitalet kan återställas till 15,7 miljoner kronor, efter VM-satsningen som var en tung utgiftspost 2010. Rekommenderat eget kapital är 12 miljoner och överskjutande medel kommer att användas för verksamhet under 2012.

- Det är verkligen roligt att kunna visa ett så fint bokslut efter mina första månader som förbundsordförande, säger Anders Mellberg, Svenska Ridsportförbundets ordförande sedan maj 2011.

Det positiva resultatet beror till stor del på att det förändrade licenssystemet för häst gav ett inflöde av medel under de sista månaderna 2011. Många tog då tillfället i akt att lösa livstidlicens för sin häst.

- Det är en engångshändelse som vi inte kan förvänta oss igen och det är naturligt att pengarna går tillbaka till verksamheten och inte läggs på hög, menar Anders Mellberg.

Svenska Ridsportförbundets ekonomi har stärkts under de senaste åren och trots stora satsningar på bland annat Organisationsprojektet, mästerskap och 100-årsjubileet är förbundets ekonomi stabil.

- Bokslutet för 2011 och budget för 2012 är i gott skick och inger inga farhågor för framtiden, säger förbundsordförande Anders Mellberg. Vi kommer att använda överskottet från 2011 till att förbättra satsningarna på våra fyra prioriterade områden. Organisationsutredningen är mycket viktig att fullfölja med full kraft då mycket som kommer fram är verksamhetsutvecklingsfrågor som på sikt effektiviserar hela verksamheten och ger ”mer ridsport för pengarna”.

I Svenska Ridsportförbundets Verksamhetsinriktning för 2012 och 2013 fokuseras på områdena i Målprocessen – Ett förbund – vi arbetar tillsammans, Fler medlemmar, Nöjdare medlemmar samt Medaljer i alla landslag.

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri
Datamoln_652

Ridsportportalen

IT-stöd till föreningen.

Till Ridsportportalen

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons