Eldsjälen är ofta en mångsysslare.
FOTO: Mikael Sjöberg

Rösta fram årets eldsjäl

2015-11-02

Årets heta uppställning av eldsjälar är klar. Nu är det upp till dig vem som ska hyllas på Ryttargalan.

I år har rekordmånga nomineringar kommit in till prestigekategorin Årets eldsjäl i samarbete med Resia. Efter en stenhård urvalsprocess bland värdiga kandidater har nu närmare hundra namn blivit till tio finalister. Tio personer med hjärtat på rätta stället och med starka rötter i våra föreingar som gör ett hästjobb som helt klart är värt att hyllas. Rösta fram din favorit genom att klicka på länken nedan. Du kan rösta fram till den 3 november. En röst per IP-nummer registreras. Här kan du läsa mer om kategorin Årets eldsjäl.

RÖSTA HÄR  (sista dag är 3 november, inte den 9 som felaktigt anges på annan plats)

DE NOMINERADE ÄR...

Per-Erik Ingels, Leksands RK, är klubbens allt-i-allo och en kille man ska hålla hårt i. För det är sannerligen ont om sanna eldsjälar som Per-Erik, menar klubben som vill premiera en av sina mest hjälpsamma och positiva krafter.  Per-Erik Ingels är före detta ordföranden, siffergubben, sladdaren, projektledaren, parkeringsvakten, ridbaneharvaren, el- och och ljud gubben och klubbens "nä-det-är-inget-problem, jag kommer-upp-och-ordnar-det-kille. Han är också pappa till en av klubbens ryttare men hjälper lika gärna andra ekipage när de behöver skjuts och hjälp med sin häst. Per-Erik är helt enkelt otrolig.

Carolin Rutberg från Sorunda RK har genom sitt osjälviska engagemang lyft hela para-dressyren i Sverige. Själv är Carolin landslagsryttare i sporten och trots att hon lider av den svåra sjukdomen Multipel Skleros (MS) och tävlar på elitnivå, är hon alltid redo att med hjälpa andra ryttare med funktionsnedsättning, även när de råkar vara hennes konkurrenter. Hon har ett fantastiskt tålamod och ser alltid möjligheter. Tack vare hennes engagemang blev SM hos hemmaklubben en stor succé. Att hon själv belönades med guld blev förstås en extra bonus.

Stephanie Brandelius, 18 år från Djurgårdens Ryttarklubb är barnens favorit och förebilden som hyllas av föräldrarna. ”När man som förälder släpper av sitt barn i stallet en lördagsmorgon och vet att Stephanie är där, då känner man sig trygg”, som någon sa.

Stephanie är ordförande i ungdomssektionen, initiativtagare till minisektionen och fixar med utbildningar för alla åldrar.  Ledlektioner för de små liksom teori för vuxna nybörjare. Hennes kurser för föräldrar är ett hyllat grepp. Stephanie är eldsjälen som sprider god stämning och brinner för att andra ska ha det bra. Att stallet ska var ett ställe dit man vill komma och där man håller ihop.

Mats-Ola Åkessons hjärta har klappat för Ringsjöortens Lantliga Ryttarförening (RRF)sedan 1970-talet och idag är han klubbens mest engagerade medlem. Han är vice ordförande, anläggningsansvarig, delansvarig för stall och ridskola, parkeringsvakt, och arbetsledare för personer som gör samhällstjänst. Han är en sann ”hästkarl” och hoppar in som ridskoleinstruktör, helgpersonal och om en anställd blir sjuk..

Mats-Ola är också tävlingsryttaren med EM-start i fälttävlan på meritlistan, och en i laget när Skånes seniorcup i hoppning tog fart Mats-Ola är den som ser till att allt funkar hos RFF, utan att någon behöver säga till honom och helt utan ekonomisk ersättning. Han är klbbens eldsjäl.

Saga Stokholm, Storås RK, är eldsjälen, förebilden, extramamman, vännen och stjärnordföranden som alltid lyssnar och ger klubben liv. Hon har hjärtat på rätta stället och engagerar sig i både människor och djur. Med outtröttligt driv för Saga klubbens talan gentemot politiker, kommun och förbund. Hon har fått en insändare i Aftonbladet för att hon tar så väl hand om nya medlemmar. Saga finns nämligen alltid på plats för att hjälpa nybörjare, föräldrar eller osäkra medlemmar som vill ha råd och hjälp i stallet. Sedan klubben beslutade fixa fler tävlingar har Saga även varit den som hållit ihop volontärer och domare samt agerat tävlingsledare och sett till att alla är nöjda.

Charlotta Olin sätter alltid ridklubben främst och kämpar ständigt för att Kågedalens RF ska vara en så gästvänlig och trevlig klubb som någonsin är möjligt. Hon är klubbens tävlingsledare i dressyr upp till nationell nivå och när vi vankas tävling jobbar hon i veckor för att allt ska bli perfekt. Lotta är mamma, kamrat, coach och stöttpelare på samma gång. För Kågedalens RF är hon oersättlig.

Katarina Lindh, eller ”Katta”, har varit aktiv i Flyinge RF i över 25 år och är som ett gott hjärta för klubben. Katta är den ständige funktionären, vare sig det handlar om fälttävlan, hoppning eller dressyr. Du hittar henne ofta i traktorn för att harva underlag, med en skurborste städandes toaletter, som hindervakt, ringmaster eller i caféet för att sälja kaffe och bullar. Ska hon tävla själv hinner hon knappt rida fram mellan olika funktionärsuppdrag. På sommaren är det Katta som fixar ridläger för barnen och lånar ut huset för övernattning. Hon gör allt som behövs som ledare, bara hon slipper laga mat.

Elve Nordström från Salaortens Ryttarförening, är klubbens egen ”tomte” och en eldsjäl och har ett stort föreningshjärta. Listan på allt Elve fixar och donar med hos Salaorten kan bli lång, allt från mat på tävlingar till anläggningsvård och mycket mer. Elves hamburgeria ger även bra klirr i kassan åt klubben. Varje förmiddag åker han till stallet för att kolla att cafeterian är laddad med allt som behövs. Elve är hemma i klubben sedan många år och numera pensionär. Han rider också regelbundet i en WE-grupp (Working Equitation) där han sprider mycket glädje.

Matilda Arneving, Oskarshamns RK, är nominerad till Årets eldsjäl för sin mångsidighet, och hängivenhet, och för att hon med kunskap och gott omdöme alltid värnar om hästarna. Där Matilda är finns tusen möjligheter. Hon inspirerar stora som små och håller lika glatt i föräldrarutbildning och Idrottslyftssatsningar som sopar läktaren, raggar funkisar, och sysslar med administration. Hon är stallvärd, teoriledare, ledamot i ungdomsstyrelsen och stora styrelsen. Alltid ideell såklarton är en sann ORK:are, äkta hästvän, en fullständig föreningsnörd och en eldsjäl att vara stolt över.

Andrea Raud, föreningen Uppsala Voltige. Det är många som saknar Andrea som aktiv voltigör men hon har definitivt inte lämnat sporten. Numera leder hon helt ideellt fyra grupper i veckan och hon är en styrelseledamot vars ord värderas högt. Andrea är ledare, hästansvarig och den som alltid ställer upp. Vare sig det handla om att ta emot när hovslagaren eller pyssla om en häst lite extra. Andreas glada och spralliga personlighet smittar av sig på voltigörerna. Hon får dig att tro att du kan när du själv inte gör det. Utan Andrea skulle Uppsala Voltige ha svårt att gå runt

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri
Datamoln_652

Ridsportportalen

IT-stöd till föreningen.

Till Ridsportportalen

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons