Rolf-Göran Bengtsson är en svensk ryttare som tävlat på den anrika tävlingsplatsen.
FOTO: CHIO Aachen/Arnd Bronkhorst

Sverige partnerland till CHIO Aachen – H.M. Drottning Silvia beskyddare av deltagandet

2016-02-15

Sverige och svensk ridsport är partnerland till den anrika stortävlingen CHIO Aachen i år. H.M. Drottning Silvia är beskyddare av det svenska deltagandet och kommer att närvara vid invigningen av årets evenemang i Tyskland den 12 juli.

CHIO Aachen, Weltfest des Pferdesport, är ett av Europas största idrottsevenemang med över 360 000 besökare.

HMDrottning+Silvia+HM+Queen+Silvia+Foto+Rosie+Alm,+Kungahuset.se lågH.M. Drottning Silvia är beskyddare av det svenska deltagandet och kommer att övervara invigningen. Foto: Rosie Alm, Kungahuset.se

CHIO Aachen har varje år ett partnerland eller utvalt tema vid tävlingarna och i år är det Sveriges tur.

-  Vi är naturligtvis oerhört glada över att ha blivit tillfrågade av arrangören, och stolta över att H.M. Drottning Silvia stöttar vårt engagemang då svensk hästnäring har mycket att erbjuda på den internationella marknaden, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

En projektgrupp arbetar med att sammanställa programmet under dagarna i Aachen. På tävlingsområdet kommer en Sweden Village att byggas upp med möjlighet för svenska företag att marknadsföra sig.

- Det gläder oss mycket att Sverige valts till officiellt partnerland vid ridsporttävlingarna i Aachen i år. Det är en stor ära och utgör ett utmärkt tillfälle att ytterligare stärka våra goda förbindelser med Tyskland. Inte minst vill vi från Sveriges ambassad bidra till att Sverige får visa upp sig i hela sin bredd: vår kultur och vårt näringsliv, säger Sveriges ambassadör i Tyskland Lars Danielsson.

Som partnerland kommer Sverige att synas både på tävlingsområdet och i staden Aachen.

Organisationen i Aachen, Aachen-Laurensberger Rennverein e.V, har lång erfarenhet av att bjuda in ett partnerland till sitt evenemang.

- Det ger en extra känsla till vårt evenemang och Sverige har mycket att erbjuda, både som hästnation och som land. Sverige och Tyskland har haft ett utbyte under flera hundra år och det kändes som ett naturligt val att bjuda in Sverige som partnerland, säger Frank Kempermann, show director för CHIO Aachen.

Närmare detaljer om Sverige som partnerland till CHIO Aachen kommer att presenteras i slutet av mars.

CHIO Aachen, Weltfest des Pferdesport, äger rum den 8-10 juli och 12-17 juli.

Läs mer om CHIO Aachen 2016

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri
Datamoln_652

Ridsportportalen

IT-stöd till föreningen.

Till Ridsportportalen

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons