Peder Fredricson och H&M All In vann finalen 2015.
FOTO: Roland Thunholm

Volkswagen tackar nej till fortsatt samarbete

2016-02-12

Volkswagen och Svenska Ridsportförbundet går skilda vägar sedan Volkswagen valt att inte förlänga avtalet med förbundet. Parterna har haft ett framgångsrikt samarbete, där Volkswagen bland annat varit grensponsor för hoppningen, i sex år.

Volkswagen har varit sponsor till Svenska Ridsportförbundet med inriktning på hoppning, och stått bakom en rikstäckande Grand Prix-serie. 

- Kombinationen som förbundssponsor och grensponsor har bland annat möjliggjort en Grand Prix-serie som lett till att vi sett en mycket positiv utveckling inom hoppsporten. Det är tråkigt att de väljer att inte förlänga ett samarbete som gett oss båda så mycket i utbyte, speciellt när vi står inför en så spännande framtid, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

2016 är Gothenburg Horse Show värd för dubbla världscupfinaler i hoppning och dressyr, och under året satsar ridsportens olympiska grenar mot OS i Rio. Nästa år har Sverige ett Europamästerskap på hemmaplan med hoppning, dressyr, fyrspannskörning och dressyr för ryttare med funktionsnedsättning. Tävlingsterminen för året har utökats med flera internationella tävlingar i hoppning.

Det blir ingen rikstäckande Volkswagen Grand Prix-serie tillsammans med Svenska Ridsportförbundet i år

- Vi vill tacka Svenska Ridsportförbundet för sex fantastiska och framgångsrika år tillsammans. Nu väljer vi istället att gå in lokalt i ridsporten genom våra lokala handlare. Vilket innebär att Volkswagen även i fortsättningen kommer att vara en aktiv partner inom ridsporten, säger Sten Forsberg, vd för Svenska Volkswagen.

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri
Datamoln_652

Ridsportportalen

IT-stöd till föreningen.

Till Ridsportportalen

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons