FOTO: Roland Thunholm

Internationellt nej till förslag om avgifter

2017-03-15

Inför FEI Sports Forum i april pågår nu en livlig debatt bland annat om ett förslag att anmälningsavgifterna till internationella tävlingar ska harmoniseras mellan de nationella förbunden världen runt.

Det skulle kunna innebära en anpassning till det amerikanska systemet där anmälningavgiften är en procentsats av prispengarna, till skillnad mot i Europa där anälningavgiften är fast summa per häst.

FEI:s ordförande Ingmar de Vos understryker i ett meddelande per den 22 mars att förslaget inte ursprungligen kommer från FEI, utan från den föreningen för hopparrangörer, Alliance of Jumping Organisers, och förslaget kommer att finnas på agendan på Sports Forum i april. Läs mer HÄR

Det Europeiska Ridsportförbundet, EEF, där Sverige är en av medlemsnationerna är helt emot förslaget, som EEF ser skulle höja avgifterna med och leda till att internationell ridsport i princip bara blir tillgänglig för de med ekonomiska resurser.

I samband med det här förslaget ställer sig EEF frågande till anmälningssystemet till Global Champions Tour och Global Champions League, som inte följer samma inbjudningssystem som följs till övriga internationella hopptävlingar.

EEF, med Svenska Ridsportförbundets stöd, mobiliserar nu för att stoppa förslaget.

Steve Guerdat, Schweiz, regerande världscupmästare ger sin syn på förslaget

Malin Baryard Johnsson är en ryttarna som står bakom EEF

EEF har tyngd bakom sin argumentation. 81 procent av alla internationella tävlingar arrangeras i Europa, 84 procent av alla internationella hopphästar är registrerade i Europa och 79 procent av alla hoppryttare finns i Europa.

Worldofshowjumping har gjort en grundlig analys av läget

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri
Datamoln_652

Medlemsavgift

IT-stöd till föreningen.

Till Ridsportportalen

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons