Häng med på en färgsprakande dag under Stockholm Pride 5 augusti 2017.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Gå med oss i Stockholms Prideparad

2017-08-01

Prideparaderna är i full gång runt om i landet och ridsporten tar plats för att sprida ett viktigt budskap. Lördag den 5 augusti går Svenska Ridsportförbundet tillsammans med Svensk Idrott med i Stockholms Prideparad. Kom och delta med oss!

Prideparaden under Stockholm Pride är en färgsprakande manifestation för alla människors lika värde. Svenska Ridsportförbundet bjuder nu in alla ridsportvänner att gå med i årets Prideparad lördag den 5 augusti.

Svensk ridsport ska vara öppen för alla, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön, sexuell läggning samt fysiska eller psykiska förutsättningar. Och inom ridsporten finns verkligen förutsättningarna för en inkluderande verksamhet. Här tävlar vi tillsammans, som enda olympiska idrott, utan uppdelning enligt kön eller ålder. Ridsporten är också en av de största idrotterna för utövare med funktionsnedsättning. Men det finns fortfarande mycket att förbättra. Genom att gå med i Prideparaden vill Svenska Ridsportförbundet ta ställning och visa att alla är välkomna inom ridsportfamiljen.

Ta med ridhjälmen, ridbyxorna eller något annat ridsportrelaterat plagg och ta ställning du också för en öppen ridsport.

Prideparaden avgår från Kungsholmstorg klockan 13:00 för att sedan slingra sig den cirka 4,3 km långa paradvägen genom centrala Stockholm till målet vid Östermalms IP.
Vi samlas i Rålambshovsparken, nära Boule Bar, från klockan 11:30 för ett mingel innan paraden tillsammans med övriga idrotter.

Ingen föranmälan krävs men om ni är många från en förening som vill gå får ni gärna anmäla föreningens deltagande till matilda.hjertstrand@ridsport.se 

Följ evenemanget på facebook

#ridsportföralla #sthlmpride #ridsportpride #tryggaidrottare #pride2017

2016 var Svenska Ridsportförbundet ett av cirka 30 idrottsförbund som deltog i Prideparaden. Läs mer om det via länk nedan.

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri
Datamoln_652

Medlemsavgift

IT-stöd till föreningen.

Till Ridsportportalen

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons