Rapport från förbundsstyrelsens möte 27 oktober

2017-11-13

Förbundsstyrelsen höll sitt elfte möte för året på Arlanda den 27 oktober.

Jan Andersson, valberedningen, gästade under en del av mötet och informerade om valberedningens arbete hittills i år och hur de resonerar kring Riksidrottsförbundets  60 – 40 –regel angående representation i specialförbundens beslutande organ från 2021.

Marcus Lundholm presenterade en första rapport från projektet som arbetade med Svenska Ridsportförbundets deltagande och synlighet vid EM i Göteborg i augusti.

Bo Helander lämnade en rapport från EEF, Europeiska Ridsportförbundets, årsmöte, och i korthet vilka punkter som kan bli aktuella för diskussion på FEI General Assembly i november.

Förbundsstyrelsen, Tävlingssektionen, Ridskole- och Utbildningssektionen samt Centrala Ungdomssektionen presenterade verksamhetsplaner för 2018 där tyngdpunkten ligger på arbete med Ridsport 2025 och rubrikerna i den.

Idrottsgalan
Efter ett fantastiskt framgångsrikt år har Svenska Ridsportförbundet nominerat sju individuella aktiva och tre lag till Idrottsgalans olika priskategorier.

Förbundskaptener
Förbundsstyrelsen fastställde att Svenska Ridsportförbundet tecknar avtal med Henrik Ankarcrona, hoppning, Bo Jenå, dressyr, och Fredrik Bergendorff, fälttävlan, fram till 31 oktober 2020, vilket innebär att förbundskaptenerna i de olympiska grenarna är kontrakterade över VM 2018, EM 2019 samt OS 2020 och säkerställer en konstruktiv mästerskapssatsning. Läs mer HÄR

Medaljbonus
Sedan tidigare har förbundsstyrelsen fastställt att under 2017 med ett stort EM på hemmaplan ska medaljbonus delas ut till de seniorlandslagsryttare som tar medalj på något av årets Europamästerskap.

Budget 2018
Förbundsstyrelsen fastställde budget för 2018 vilken innefattar deltagande vid WEG, FEI World Equestrian Games, i Tryon, NC, USA, i september 2018.

VM-deltagande
Förbundsstyrelsen fastställde, utifrån tidigare uppställda kriterier, att hoppning, dressyr, fälttävlan och distansritt kan anmäla lag, och Paradressyren en individuell ryttare, till VM under förutsättning att tidigare kriterier fortsatt bedöms kunna uppnås.

IT / digitalisering
Svenska Ridsportförbundet tar nya tag i digitaliseringsarbetet. Ett av utvecklingsområdena inom Ridsport 2025 är att säkerställa att svensk ridsport har rätt stöd inom det digitala området. Svenska Ridsportförbundet har beslutat att avsluta samarbetet med leverantören av Ridsportportalen, men det arbete som är nedlagt, rättigheter och möjligheter kommer att tas tillvara i det fortsatta utvecklingsarbetet. Läs mer HÄR

Uppdragsbeskrivningar
Svenska Ridsportförbundets Juridiska utskott hr förbundsstyrelsens uppdrag att se över och revidera uppdragsbeskrivningarna för förbundsstyrelsen, sektioner, utskott, nämnder och råd.
En delrapport lämnades på mötet i oktober och slutliga förslag presenteras för beslut i december.

 

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons