Ulf Brömster, Svenska Ridsportförbundets ordförande, presenterade bokslutet för 2017.
FOTO: Lotta Brundin Gyllensten

Bokslutet för 2017 klart

2018-02-24

Svenska Ridsportförbundets bokslut för koncernen visar på ett positivt resultat på 2,6 miljoner kronor för 2017. Det är en fortsättning på den positiva trenden från 2016.

- Vi har, och har under många år, totalt sett haft en stabil ekonomi och kunnat se en positiv utveckling av medlemmar och av vår verksamhet, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

Svenska Ridsportförbundets har fyra stora intäktskällor, medlemsavgifter, sponsorintäkter och licenser samt bidrag från bland andra Riksidrottsförbundet och SOK.
- Vi har ökat våra sponsorintäkter med 45 procent under 2017, ett mycket bra resultat och ett bevis på att våra samarbetspartners ser värdet i att synas tillsammans med oss, säger Ulf Brömster.
Det egna kapitalet efter 2017 uppgår till 17,6 miljoner.
- Årets bokslut ger oss möjlighet att bygga på det egna kapitalet för att ha medel för deltagande i VM i USA i höst, säger Ulf Brömster.
Ett mästerskap utanför Europa drar med sig extra kostnader, en erfarenhet gjord från VM 2010 i Lexington, KY, USA.

Förra året var ett rekordår med 11 mästerskapsmedaljer till svenska ryttare, inklusive den första individuella medaljen i voltige. Fem av medaljerna kom på EM i Göteborg i augusti förra året.
- EM på hemmaplan blev en stor sportslig och publik framgång där ridsporten verkligen syntes och många kunde ta del av den på plats eller i TV-rutan.
Svenska Ridsportförbundet avsatte medel för förbundets närvaro på mästerskapet med marknadsföring av svensk ridsport, våra grenar och den svenska ridskolan, men hade inget ekonomiskt åtagande för genomförandet av mästerskapet.
 

Ladda ner mer information

  1. Ridsport_VB_2017_20180223
StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons