Sture Hermansson har varit aktiv som förtroendevald inom Svenska Ridsportförbundet under många år.

Sture Hermansson har avlidit

2018-05-08

Sture Hermansson, ordförande i Svenska Ridsportförbundets valberedning, och tidigare ordförande i Värmlands Ridsportförbund, har avlidit.

Sture Hermansson har varit aktiv som förtroendevald på olika i poster i ridsporten i över 30 år. 2012 tilldelades Sture Hermansson Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj i guld som delades ut av drottning Silvia i samband med firandet av Svenska Ridsportförbundets 100-årsjubileum.

Sture Hermansson blev ordförande i Färjestads Ridklubb 1986 och blev ordförande i Värmlands Ridsportförbund 1995 efter att ha innehaft viceposten under ett antal år. Sedan 2015 var Sture Hermansson ordförande i förbundets valberedning.

Sture Hermansson var en föreningsmänniska som jobbade för och värnade om den enskilda medlemmen. Genom sitt långa arbete både på förenings- och distriktsnivå har han främjat ridsporten och föreningsverksamheten såväl i Värmland som i hela ridsport-Sverige. Med sin kunskap och erfarenhet från verksamheter utanför ridsporten som jurist har han tillfört mycket kunnande och klokskap i utvecklingsarbete och diskussioner i aktuella ämnen. Sture Hermansson kommer att bli saknad.

Svenska Ridsportförbundets tankar går till hans närmaste.

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons