Våra sponsorer

Är du intresserad av att stödja svensk ridsport?

Kontakta marknadskoordinator Linda Olivi, linda.olivi@ridsport.se, eller marknadschef Camilla Sand, camilla.sand@ridsport.se för mer information.   

Här följer en lista på företag som valt att stödja ridsporten, med en kort beskrivning av samarbetet med Svenska Ridsportförbundet.
Klicka på respektive logga för att nå företagets hemsida.
 

Huvudsponsor

Folksam_logo_tagline

Folksam - Ridsportens försäkringsbolag
Folksam är från den 1 januari 2016 Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor i ett långsiktigt samarbete.  Folksams satsning på ridsporten omfattar alla verksamhetsområden inom förbundet, och lägger extra stor vikt på utveckling av unga ryttare och ungdomsledare i kombination med att verka för att öka kunskapen om hästar, god hästhållning och skadeförebyggande åtgärder. De viktiga nycklarna till framtidens ridsport.

Folksams styrka är mångårig kunskap inom hästförsäkring och skadeförebyggande tester och råd. De erbjuder försäkringar för allt kunden bryr sig om, till exempel barn, hundar och hem.  Som medlem i Ridsportförbundet erbjuds en förmånlig hemförsäkring med möjlighet till samlingsrabatt på övriga försäkringar. Från januari 2017 är även alla medlemmar olycksfallsförsäkrade hos Folksam.
Samarbetsavtalet innebär också att Folksam har titelsponsorskapet för laghoppallsvenskorna, Folksam Elitallsvenska och Folksam Ponnyallsvenska.

Som kundägt företag är det naturligt att Folksam engagerar sig i sina kunder. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam, som också är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Folksams vision är att alla kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld.
Folksam har ett långvarigt och stort engagemang inom idrotten och försäkrar 9 av 10 som idrottar, genom samarbete med svensk idrott som försäkringsgivare, skadeförebyggare och partner.

Förbundssponsor

 

ATG_Huvudlogotype_webb
ATG

ATG är det enda spelbolag som har tillstånd att bedriva spel på hästar i Sverige. ATG ägs av trav- och galoppsporten och därmed finns inga privata vinstintressen inblandade. Det betyder att hela överskottet går tillbaka till hästsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel och tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. All svensk hästsport gynnas av spelet via ATG då en del av överskottet går till övergripande insatser för hästnäringen via Hästnäringens Nationella Stiftelse. Dessutom ges ett årligt bidrag till Stiftelsen Hästforskning.

Saab_hemsida

Saab
Svensk dressyr får en egen grensponsor när Saab går in som förbundssponsor till Svenska Ridsportförbundet.
Samarbetet innebär bland annat att parterna ska verka för att öka intresset för ridsporten i Sverige och att öka antalet medlemmar hos Svenska Ridsportförbundet. För Saab är ridsporten en intressant partner och hoppas med samarbetet öka intresset för teknik hos framförallt unga kvinnor.

Officiell sponsor

 
 
Nordic Choice Hotels logo
Nordic Choice Hotels
 

 

Grensponsorer/Partners

 

Resia_webb
Resia

Resia är en av Sveriges största resebyråkedjor med 55 butiker i Sverige och onlineförsäljning i Skandinavien. Resia är Svenska Ridsportförbundets resebyrå och officiell partner till förbundet.

På Resia kan kunder boka både semester-, affärs-, och konferensresor över hela världen. Såväl i butik som on line. I 40 år har Resia arbetat med att förverkliga resedrömmar, oavsett om det rör sig om en semesterresa till andra sidan jorden eller en affärsresa till Stockholm. Den service och kompetens som Resia står för i varje kundmöte har bidragit till att företaget sedan 1974 har vuxit från en resebyrå i Alingsås till en resekoncern med drygt 400 anställda och en omsättning på fyra miljarder kronor. Idag har Resia branschens största samlade kompetens inom resor och säljer ungefär en miljon resor om året.
Resia erbjuder företag/sponsorer konsultation avseende sitt företags resande. Kontakta Maria.holtstrand@resia.se eller ring 033-229070033-229070  nästa gång du önskar planera en affärs eller gruppresa.

Leksand_140
Leksands Knäckebröd
Tradition, miljö och närproducerat är nyckelbegrepp för Leksands Knäckebröd.

Leksands Knäckebröd och ridsporten har samarbetat under många år. Med bra kost på regelbundna tider höjer man sin prestation och man orkar mera. Här vill vi finnas tillhands för ridsporten genom att dela med oss av vårt kostkunnande och nyttiga knäckebröd.

Leksands Knäckebröd  är en av huvudsponsorerna till Strömsholmstävlingarna samtidigt som vi sponsrar tävlingar runt om i landet året om. I år sammarbetar vi med landets ridklubbar genom Leksands Knäckecup – en cup i både dressyr och hoppning för barn och ungdomar.

LRF_RIKSLOGOTYP
Lantbrukarnas Riksförbund
LRF ska bidra till att skapa förutsättningar för uthålliga och konkurrenskraftiga företag och utveckla livs- och företagsmiljöer på landsbygden.

Svenska Ridsportförbundets samarbetsavtal med LRF erbjuder bland annat föreningar anslutna till Svenska Ridsportförbundet att teckna ett el-avtal med Scandem via LRF Samköp.

Anslutna föreningar kan också till reducerat pris få hjälp av LRF Konsult med en ekonomisk analys av verksamheten via "Ridskolekollen".

 

Officiella leverantörer

 

Equi-tours
Equi Tours
Equi Tours är landets största arrangör av resor med inriktning på hästsport! 
Tillsammans med Ridsportförbundet arrangerar Equi Tours årligen resor till några av världens största arrangemang inom hoppning, dressyr och fälttävlan. Dessutom arrangerar Equi Tours resor till trav- och galoppevenemang, studieresor och ridresor. Equi Tours har kontakter över hela världen och samarbetar med en rad svenska organisationer inom sport och avel. Därför kan de också ge sina resenärer tillgång till upplevelser och kunskap som ingen "vanlig" researrangör kan erbjuda.

neh_logga

NeH
NeH är ett profilföretag som sedan 1964 försett förbund, organisationer, företag och föreningar med allt som behövs inom profilering och marknadsföring.
NeH tar fram kläder och profilprodukter till Svenska Ridsportförbundets landslag, supportrar, tjänstemän och distrikt.
Produktbredden och deras egen produktion gör NeH oslagbara när det gäller att leverera snabbt med hög kvalité och till rätt pris.

 

Animo
Animo

Det italienska företaget Animo förser de svenska landslagsryttarna med ridkavajer.

Animos kavajer är sydda i ett speciellt tyg, avpassat för en ryttare som är i farten hela dagen, och de känns fortfarande fräscha efter en svettig ritt. Animo står för förnyelse, teknik och design till 100 procent Made in Italy.

safetysystems
Safety System

Safety System har sedan 1989 tillverkat hinder med fokus på säkerhet, lätthanterlighet och hållbarhet. Materialet som används är 100 procent återvinningsbart.

Safety System är utvecklat av professionellt hästfolk, för hästfolk, för att förbättra och modernisera hanteringen av hästhinder samt att göra ridningen mera säker får både häst och ryttare. Safety System används av både professionella och hobbyryttare och fungerar lika bra för träning som för tävling.

I samarbetsavtalet med Svenska Ridsportförbundet sponsrar Safety System även Ridborgarmärket.

equilounge
The Swedish Equilounge

The Swedish Equilounge, en mötesplats för dig som följer med på de stora mästerskapen.

Krafft_2017

Lantmännen KRAFFT AB
Lantmännen KRAFFT AB, Sveriges största leverantör av hästfoder, sponsrar tävlingen KRAFFT Young Rider Cup i Gothenburg Horse Show 2017. 

Tävlingen riktar sig till ungdomar mellan 16-21 år som genom fem olika kvaltävlingar under säsongen kan ta sig till finalen i Scandinavium i Göteborg.

 


Senast uppdaterad: 2017-05-29

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons