Pressmeddelanden

Välkommen till Svenska Ridsportförbundets pressrum. Här hittar du pressmeddelanden, ryttarbiografier, mästerskapsresultat med mera. Kontakt: Lotta Amnestål, informationschef, 0709-79 56 35

Inbjudan till presskonferens
 

Stor SM-helg i ridsporten

(2018-07-16 13:00)
Det blir tätt på given med SM-titlar när ridsporten har inte mindre än fyra SM under samma helg. För ponnyryttarna är det SM både i hoppning och dressyr, sportkörningen har sitt SM och distansryttarna gör upp i ett spännande lag-SM samma helg.
 
Det svenska Young rider-laget (U21) i fälttävlan tog hem ett brons på Europamästerskapet i Frankrike på söndagen.
 
Det svenska Young rider-laget tog hem ett brons på Europamästerskapet i Frankrike på torsdagen. Det var Sveriges tredje EM-brons för Young rider på fyra år.
 
Österlens Ridklubb är bäst i Sverige på laghoppning, svenska mästare och vinnare av finalen i Folksam Elitallsvenska. - Vi gillar att vara ettor, sa Olof Smith för dagen supporter, tränare och femte ryttare i laget.
 
Det är snart dags för de åtta lag som kvalificerat sig vidare från semifinalen att göra upp om vem som ska bli svensk mästare i laghoppning i Folksam Elitallsvenska under Falsterbo Horse Show den 7 och 8 juli 2018.
 
En hyllning från svenska folket till musikern Tim Bergling – Avicii . Hela Sveriges Häst har fått namnet D´Avicci
 
Välkommen till pressträff och lansering av Hästmuseum Strömsholm, Nordens första hästmuseum
 
Efter helgen avgörande omgångar är det klart vilka lag som får rida semifinal i Folksam Elitallsvenska på Strömsholm andra helgen i juni.
 
Patrik Kittel, fyra i världscupfinalen i dressyr den gångna helgen, kommer till Linköping på lördag den 21 april.
 
För första gången deltar Sverige med ett lag på VM i Working Equitation. Tre svenska ryttare åker till Working Equitation World Championship i München den 10-13 maj.
 
Spänningen stiger. Det är finaldags för de svenska världscupfinalisterna i Paris 10-15 april.
 
Folksam Elitallsvenska har premiär i helgen. Serien, som fyller 40 år i år, har betytt oerhört mycket för svensk hoppsports utveckling.
 
Den svenska ridskolan är unik när det gäller omfattning och tillgänglighet. Varje ridklubb har en stallbacke med många möjligheter för kommunens invånare. Inte minst när det gäller folkhälsa. Nu ställer ridsporten krav på kommunpolitikerna.
 
Svenska Ridsportförbundets ”Ridunderlag – en guide har uppmärksammats i hela ridsportvärlden. Nu har guiden kompletterats med ett nytt kapitel om gräs. - Det är hästens naturliga underlag och används idag på flera stora tävlingar och mästerskap, säge...
 
Är du pararyttare och drömmer om att rida mästerskap? Kanske saknar du rätt häst för dagen, eller vet inte riktigt hur du ska ta nästa steg. I samband med årets första träff i ATG Hopp & Talang Para, välkomnar ATGs Drömfond dig till en kunskapsspäcka...
 
Missa inte superfinalen i Folksam Hästkunskap Cup kommande helg.
 
Skåneklubben SVEA Voltige arrangerar samlat JEM/VM på Flyinge utanför Lund 28 juli – 2 augusti 2020.
 
Stiftelsen Göteborg Horse Show delar varje år ut stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare. I år får sju talangfulla ryttare, kuskar och voltigörer samt en förening dela stipendiet. Varje stipendiat får 28 000 kronor.
 
Efter helgens tävlingar i Borås är det klart vilka ungdomsryttare som tagit sig vidare till finalerna i Krafft Young Rider Cup och Morgondagens Vinnare. Båda finalerna avgörs under Gothenburg Horse Show.
 
telefon-kontakt

Presskontakt

Så når du oss
mynewsdesk logga

Pressmeddelanden

Besök vårt pressrum på MyNewsDesk för att läsa pressmeddelanden, hitta bilder, kontaktuppgifter mm.

Svenska Ridsportförbundet på MyNewsdesk
Malin Baryard Johnsson1 161123 RT

Sweden Int Horse Show

Besök Pressrummet på MyNewsdesk

29 november-2 december 2018
logo GHS

Gothenburg Horse Show

Besök Pressrummet på MyNewsdesk

20-25 februari 2018

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Annons