Pressmeddelanden

Välkommen till Svenska Ridsportförbundets pressrum. Här hittar du pressmeddelanden, ryttarbiografier, mästerskapsresultat med mera. Kontakt: Lotta Amnestål, informationschef, 0709-79 56 35

Silvermedaljörerna hemma

(2018-09-25 17:00)
 
De svenska VM-hästarna får en ny uppsättning täcken lagom till VM i USA när Horseware blir officiell leverantör till Svenska Ridsportförbundet.
 
Efter ett fantastiskt framgångsrikt år för Hermanstorps K&RKs ekipage, med både SM, NM- och EM-medaljer, så laddar klubben inför det största arrangemanget på 11 år, nämligen lag-SM i fälttävlan för både ponny och häst 28-30 september 2018.
 
Alldeles nytt under årets upplaga av Breeders Trophy är testridning av femåriga hopphästar. Testryttare är ingen mindre än Jeroen Dubbeldam som vunnit individuellt guld i OS, VM och EM. Holländaren tycker det är svårt att avgöra vad bra hoppförmåga ä...
 
​Alla hästval är gjorda. 18 svenska hästar och 18 ryttare är nu redo för samlade Ryttar-VM i Tryon, USA, 11-23 september.
 
VM-ryttaren Patrik Kittel gör ett uppehåll i sin mästerskapsuppladdning och stannar till med Patrik Kittel Dressage Tour i Timrå kommande lördag.
 
Kommande helg, den 25-26 augusti, är det dags för internationell fälttävlan i två klasser vid Segersjö herrgård en bit från Odensbacken. Tävlingen är en del av arrangemanget Segersjödagarna Örebro 2018 med en lång rad aktiviteter för hela familjen.
 
Äntligen är den här. Tävlingen som ska sätta unga svenska dressyrryttare i det internationella rampljuset och som förbundskapten Bo Jenå länge längtat efter. Den internationella dressyren är tillbaka på Flyinge med Saab International Grand Prix Dress...
 
Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning, har bestämt sig. Det blir Stephanie Holmén som tar plats som femte ryttare i den svenska hopptruppen till Ryttar-VM i Tryon, USA, 11-23 september.
 
Svenska Ridsportförbundet och Centrala Ungdomssektionen tillsammans med ridsportare från distriktsungdomssektioner och föreningar gick tillsammans i Prideparaden i Stockholm 4 augusti 2018.
 
Lag-SM i dressyr avgörs i helgen på Aledals Ridcenter på Öland. Det är tredje gången Ostkustens Dressyrryttare står som arrangör för mästerskapet och i år är 17 lag anmälda. Ett av dem består av tre ryttare från samma familj.
 
Med dryga månaden kvar till invigningen presenterar Svenska Ridsportförbundet truppen till det samlade Ryttar-VM 2018.
 

Swedish teams for WEG 2018

(2018-07-30 13:30)
The Swedish Equestrian Federation presented their teams for FEI World Equestrian Games on Monday.
 
Butikskedjan Granngården, sedan tidigare samarbetspartner till Svenska Ridsportförbundet, utökar sitt engagemang i ridsporten och blir särskild partner till svenska hopplandslaget.
 
Det blir en stenhård fight om SM-medaljerna på Åby Ridarena i helgen. Mästare för seniorer, young rider och juniorer kommer att få sina medaljer efter tre tuffa omgångar. - Läget är under kontroll, säger tävlingsledare Carina Olofsson som välkomnar a...
 
27-30 september blir det internationell dressyr på Flyinge, Saab International Grand Prix Dressage. Det blir tävlingar av högsta klass med vackra Flyinge som inramning.
 
Inbjudan till presskonferens
 

Stor SM-helg i ridsporten

(2018-07-16 13:00)
Det blir tätt på given med SM-titlar när ridsporten har inte mindre än fyra SM under samma helg. För ponnyryttarna är det SM både i hoppning och dressyr, sportkörningen har sitt SM och distansryttarna gör upp i ett spännande lag-SM samma helg.
 
Det svenska Young rider-laget (U21) i fälttävlan tog hem ett brons på Europamästerskapet i Frankrike på söndagen.
 
Det svenska Young rider-laget tog hem ett brons på Europamästerskapet i Frankrike på torsdagen. Det var Sveriges tredje EM-brons för Young rider på fyra år.
 
telefon-kontakt

Presskontakt

Så når du oss
mynewsdesk logga

Pressmeddelanden

Besök vårt pressrum på MyNewsDesk för att läsa pressmeddelanden, hitta bilder, kontaktuppgifter mm.

Svenska Ridsportförbundet på MyNewsdesk
Malin Baryard Johnsson1 161123 RT

Sweden Int Horse Show

Besök Pressrummet på MyNewsdesk

29 november-2 december 2018
logo GHS

Gothenburg Horse Show

Besök Pressrummet på MyNewsdesk

20-25 februari 2018

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Annons