Hinkar på distanstävling
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Sverige vill flytta VM i distansritt

2016-02-12

Svenska Ridsportförbundet ställer sig bredvid Schweiz i deras krav på att FEI, det internationella ridsportförbundet, ska verka för att VM i distansritt i december flyttas från Dubai, UAE, Förenade Arabemiraten.

Det schweiziska förbundet, Swiss Equestrian Federation, har i ett pressmeddelande starkt uppmanat FEI att hitta en annan arrangör av VM i distansritt 2016.

Frågan har diskuterats i Svenska Ridsportförbundets Djurskyddsutskott. Djurskyddsutskottets beslut är en rekommendation, men Svenska Ridsportförbundets styrelse, Tävlingssektion och Distanskommitté, ställer sig bakom beslutet.

Bakgrunden till beslutet är de händelser som uppmärksammats vad gäller ryttares och medhjälpares behandling av häst vid tävlingar i området senaste tiden.

Svenska Ridsportförbundet avråder fortsättningsvis svenska ryttare från att delta i tävlingar, både på internationell och nationell nivå, i UAE, i avvaktan på resultat av FEI:s vidare hantering av ärendet.

I helgen avgörs President´s Cup i Abu Dhabi. FEI har idag gjort ändringar i propositionen för att reducera hastigheten i ritten och förbjudit bilar och medhjälpare på banan under den sista delen av ritten.

Propositionen för CEI3* i Abu Dhabi med FEIs senaste ändringar (H. H. The President of United Arab Emirates Endurance Cup FEI CEI*** 160 km)

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons