Cecilia Stråhle-Engquist och HK Kruizer testade VM-banan i Tryon.
FOTO: Devan Horn

Tuff testtävling i distansritt

2018-04-29

Lördagens testtävling inför VM i distansritt blev en tuff historia. 120-kilometersbanan i Tryon, USA, var tekniskt svår och flera ekipage fick bryta. Däribland svenska ekipaget Cecilia Stråhle-Engquist och HK Kruizer.

Förbundskapten Leonard Liesens beskriver banorna i Tryon som tekniska och varnar för att de kan vara svåra vid regn.
- Det kommer att krävas starka och erfarna hästar (på VM). Och ryttare som kan hålla sig coola och manövrera därefter, menar han.

Testtävlingen bjöd på varmt väder. Cirka 26 grader i skuggan och endast liten bris. Cecilia och Kruizer utgick efter den andra sträckan av totalt fyra, efter att hästen visat oregelbunden gång.  

Segrande ekipage var Sheik Hamdan bin Mohd Al Maktoum, Förenade Arabemiraten, på Upedro. De höll en genomsnittlig hastighet på 16,33 km/h.

Fullständiga resultat

FÖRHANDSINFO

Cecilia rider testtävling i Tryon

Testtävlingarna hos VM-arrangören i Tryon, USA, avlöser varandra. Nu har turen kommit till distansritten. Och Sverige har ett ekipage till start.

Cecilia Stråhle-Engquist är svensk distansryttare men bosatt i Texas, USA. Hon red VM för Sverige i Kentucky 2010 och har sedan dess tagit placeringar i både 120- och 160-kilometersklasser i USA.

Lördagens testtävling rids över 120 kilometer och Cecilia startar amerikanskägda HK Kruizer. En 13-årig arabvalack efter Madison Avenue.

Följ Cecilias ritt på vårt instagramkonto via "stories"

Liveresultat

Arrangörens hemsida

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons