Yvonne Ekelund genomförde 16-milaklassen i Ermelo.
FOTO: Arkivbild Svenska Ridsportförbundet

Svenska placeringar i Ermelo

2018-05-12

Zandra Lagerbäck och Yvonne Ekelund gjorde sällskap över mållinjen i fredagens 16-milaritt i Ermelo. Zandra slutade sjua och Yvonne åtta i klassen.

Zandra Lagerbäck på My Kanel El Hamy och Yvonne Ekelund på Hedonizt gick i mål efter drygt tio och en halv timme. Övriga svenskar i 16-milaklassen bröt vid olika tillfällen.

Louna Schuiten från Belgien, på Sabah du Courtisotvann på 9:23:00.

Länkar och resultat i Kalendern

Svenska distansryttare till start i Ermelo

Sverige skickar inte mindre än 14 ryttare till Ermelo I Nederländerna för start i internationell distansritt.

Det är Yvonne Ekelund, Annelie Eriksson, Pia Eriksson, Annette Falk, Maria Hagman-Eriksson, Jessica Holmberg, Zandra Lagerbäck, Ella Lindblom, Kjell Westerback, Elin Joelsson, Anneli Ohlén, Amanda Cederholm, Hanna Johansson och Mikaela Linnér.

-  Det är en observationstävling. På plats finns landslagsledare Leonard Liesens. Han kommer att ge lite olika instruktioner till ryttarna för att få en uppfattning om vilka som kan ingå i ett lag, berättar Marianne Eriksson ordförande i distanskommittén.

Några av ryttarna på startlinjen i Ermelo kan vara VM-aktuella och de startar i den trestjärniga klassen över 160 kilometer. För att klara den internationella kvalgränsen  till VM ska ekipaget klara en 160 kilometers ritt med en snitthastighet på 14 kilometer i timmen. Ekipaget ska ha fullföljt minst tre CEI 2* eller högre. Kvalperioden startade 12 september 2016 och slutar 13 juli 2018.

Det finns också en klass för Young Rider och juniorer över 120 kilometer i Ermelo. I den startar Amanda Cederholm, Hanna Johansson och Mikaela.
För ungdomarna handlar det om att visa form inför EM i Pisa. Italien, 25-29 juli.

Här hittar du FEI:s kvalregler för samtliga grenar.

Arrangörens hemsida

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons