FOTO: Team JM

Tävling


Tävlingstermin 2018

Rittkarta Sverige 2017

Temporitt
Information om tävlingsformen 
Interimreglemente2017 

Internationella distansregler - FEI:s "Notes for Guidance" 2017

Uttagningskriterier gällande inbjudningstävlingar i G7 länderna

Kilometerlista

SM-regler 2016 hittar du HÄR

Tävlingsboken

Hästvilan gäller även Clear Round

Regeln i nya TR ang vilotider för häst har tolkats olika; ingår Clear Round eller ej? Distanskommittén har bett TR-gruppen om en tolkning av skrivningen.

Nedanstående är ett klipp ur TR-gruppens svar vilket distanskommittén stödjer.

"Tävlingsreglementet omfattar all tävlingsverksamhet inom Svenska Ridsportförbundet. Det innebär att även CR omfattas av detta. Följaktligen gäller reglerna om viloperiod även för hästar, som startat CR. Utgångspunkten för det nya reglementet har varit skyddande av hästen".

Anmälan till internationell tävling

Alla anmälningar ska gå via TDB.
Kansliet lägger upp de tävlingar dit det normalt brukar vara svenska anmälningar, är det någon tävling du vill åka till som inte finns i TDB så kontakta kansliet: malin.berntzen@ridsport.se så ser vi till att lägga in den så fort det finns en officiell proposition.

Läs noga rutan med meddelande från arrangör. Där finns viktig information om anmälningsdatum osv.

För att anmälan ska vara giltig krävs att ni i meddelande till arrangör anger hästens TVÅ senaste starter. Datum – arrangör – resultat. Om hästen inte har fullföljt ska ni ange den ridna sträckan samt orsak till att hästen inte fullföljt.
Detta för att kunna följa upp FEIs regler om extra vilotider vid uteslutning.

Observera att det alltid är ryttarens ansvar att inte anmäla/starta häst som inte är korrekt kvalad eller som är i obligatorisk viloperiod.

Svenska hästar behöver inte FEI-pass när de deltar i CEI1* och CEI2* ritter i Sverige. Däremot måste hästen ha ett nationellt pass, vaccinationsintyg samt vara FEI-registrerade och ha medication loggbook..

Resultatrapportering vid utlandstävling

Ryttare som tävlar utomlands på nationell tävling måste inkomma med resultat till ansvarig handläggare på SvRF, malin.berntzen@ridsport.se, för registrering i TDB och på distansens kilometerlista.
Efter avslutad tävling skickas den officiella resultatlistan, tillsammans med uppgifter om datum, ort, klass samt ryttarens och hästens licensnummer via mejl eller post. Bifoga även proposition för tävlingen.

Vid internationella tävlingar sker rapporteringen automatiskt.

Senast uppdaterad: 2018-01-16
weg_tryon2018_logo

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons