Dopning och otillåten medicinering

Svenska Ridsportförbundets regler för dopning och otillåten medicinering av häst omfattar alla medlemmar i en förening ansluten till förbundet, alla som har tävlingslicens utställd av förbundet och alla som deltar i en tävling arrangerad av förening ansluten till förbundet.

Du är skyldig att känna till reglerna för dopning och otillåten medicinering för häst och ponny, vad som gäller i fråga om karenstider och Du har också skyldighet att ställa upp på dopningskontroll.

Enligt djurskyddslagen är dopning av tävlingshäst ett brott och kan bli föremål för allmänt åtal. Hittills har detta inte inträffat, mycket beroende på sportens kraftfulla handläggande och egna åtgärder. Det är därför viktigt att Ridsportförbundet fortsätter att handlägga dopningsfall korrekt och med största skyndsamhet.

DopingbroschyrKlicka på bilden till höger och läs mer i 
Guide till Svenska Ridsportförbundets regler för dopning och otillåten medicinering av häst (pdf, uppdaterad 2009-03-06).

 >> Här hittar du karenstidslistor

FEI_CleanSportFEI, det internationella ridsportförbundet, har en hemsida speciellt designad för arbetet mot dopning, Clean Sport, och de nya reglerna för dopning och otillåten medicinering. Klicka på loggan till höger för att komma dit!


Senast uppdaterad: 2016-03-22
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Medlemstidning

Annons