Antidopning/karenstider - Svenska Ridsportförbundet

Dopning och otillåten medicinering

Svenska Ridsportförbundets bestämmelser om antidopning och otillåten medicinering av häst omfattar alla medlemmar i en förening ansluten till förbundet, alla som har tävlingslicens utställd av förbundet och alla som deltar i en tävling arrangerad av förening ansluten till förbundet.

Du är skyldig att känna till reglerna för dopning och otillåten medicinering för häst och ponny, vad som gäller i fråga om karenstider samt förbud och du har också skyldighet att ställa upp på dopningskontroll.

Enligt djurskyddslagen är dopning av tävlingshäst ett brott och kan bli föremål för allmänt åtal. Hittills har detta inte inträffat, mycket beroende på sportens kraftfulla handläggande och egna åtgärder. Det är därför viktigt att Ridsportförbundet fortsätter att handlägga dopningsfall korrekt och med största skyndsamhet.

 >> Här hittar du karenstids- och förbudslistor

FEI_CleanSport

 

FEI, det internationella ridsportförbundet, har en hemsida speciellt designad för arbetet mot dopning, Clean Sport, och de nya reglerna för dopning och otillåten medicinering. Klicka på loggan till höger för att komma dit!


Senast uppdaterad: 2018-06-17
weg_tryon2018_logo

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons