Juliette Ramel, i mitten, tillsammans med storasyster Antonia (arkivbild).
FOTO: Roland Thunholm

Andra raka för Juliette Ramel

2016-01-09

Juliette Ramel och Buriel K.H. följde upp fredagens GP-seger med en ny seger i lördagens Grand Prix Special vid de internationella dressyrtävlingarna i Drachten, Holland. Och det i ekipagets debut.
- Det var första gången jag red Specialen på honom. Jag är så himla nöjd, han gör det så bra trots att han var lite rädd för en stor skärm vid banan, säger Ramel.

Det svenska ekipaget har tagit den internationella domarkåren med storm. Trots missar red Juliette Ramel in på 72,627 procent och kunde räkna hem en klar seger före danska ekipaget Cathrine Dufour på Atterupgaards Cassidy. 
-  Buriel blev spänd vid en skärm som stod precis vid ett av domarbåsen. Vi hade mycket missar, men jag är jätteglad över honom ändå. Han är så grön men han går fram ändå, trots att han var rädd för skärmen, säger Ramel.

Nu hoppas hon få en plats vid de fyrstjärniga tävlingarna i 's-Hertogenbosch, Holland, i mars.
- Bosse (Jenå) var här och såg Grand Prix-klassen. Han var väldigt positiv så det är kul. Jag ska prata med honom och min tränare Nicole Werner om planeringen framöver.

Med så höga poäng internationellt skulle nog många gärna se ekipaget i ett svenskt OS-lag.
- Det vore ju en dröm, men det är många som fightas om OS-platserna och det är långt kvar. Jag tänker inte så mycket på det än, menar Ramel.

I Specialen startade också Per Sandgaard på Final Cut. Ekipaget fick ihop 63,078 procent och slutade på nionde plats.

Resultat i kalendern

FREDAG

Grand Prix-seger till Juliette Ramel

Succé direkt! I sin första internationella Grand Prix tillsammans blev det seger för Juliette Ramel och Buriel K.H. Ekipaget vann den trestjärniga klassen i holländska Drachten före flera internationella toppekipage.

Juliette Ramel har bara startat internationellt vid ett tillfälle tidigare med tioåriga valacken Buriel K.H. Det var våren 2014 i Villach Treffen där det blev en tjugonde plats i Prix S:t Georges och en elfte plats i Intermediaire I.

Så sent som i höstas debuterade ekipaget i nationell Grand Prix i Holland. Även då med seger som resultat. Men den här gången var det en tuffare uppgift som väntade. Ekipaget var först ut av 24 startande och efter sig hade de toppryttare som Hans Peter Minderhoud, Holland, på Glock's Romanov, brittiska Richard Davison och holländska Marlies van Baalen.

Ramels ritt belönades med fina 73,460 procent, ett resultat som skulle visa sig hålla genom hela klassen. Domare E, Jeannette Wolfs, Holland, hade till och med siffror över 76 procent och domare C, Peter Holler från Tyskland, värderade ritten till 74,300 procent.

Även på trettonde plats var det svenskt genom Per Sandgaard som red ihop 66,900 procent med framtidslöftet Final Cut.

På lördag klockan 17:00 startar båda de svenska ekipagen i Grand Prix Special. Se det live på ClipMyHorse webb-TV.

Resultat i kalendern

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons