Stark insats av Tinne Vilhelmson Silfvén med Don Auriello i Grand Prix i Florida.
FOTO: SusanJStickle.com

Viktig världscupseger för Tinne

2016-01-17

Tinne Vilhelmson Silfvén var oerhört nöjd efter sin andra raka seger i Wellington, Florida, USA.
Under natten mot söndag vann hon även den viktiga världscupklassen, Grand Prix kür med Don Auriello.
Tinne kan addera ytterligare 20 världscuppoäng till sina tidigare 25.

"Anton" som Don Auriello kallas har nu två raka segrar efter sin come back. Tinne har valt att låta honom få en paus efter EM i Aachen i augusti. Men  nu är Anton tillbaka i en strålande form.
- Han var verkligen superfin i küren och det var så roligt att få rida den igen, kommenterade Tinne sin och hästens insats. Det här var så roligt.
Hon vann klassen på över 80 procent före amerikanskan Laura Graves med Verdades som landade på 78,25.

Tinne som rankas som åtta i världen har fler mål den här säsongen. Det första är att rida Reem Acra FEI World Cup-finalen i Göteborg 24-28 mars.

Hon har startat världscupsäsongen med att plocka viktiga poäng med Paridon Magi, som hon lånade av kollegan Caroline Darcourt. Tinne red denna häst både under Sweden International Horse Show och på Olympia i London.
Nattens seger var ytterligare ett steg på vägen.
Tinne har nu totalt 45 poäng och har chans att rida ytterligare ett världscupkval i Florida. Men då får hon bara tillgodoräkna sig halva poängsumman.
Hon kvalar från den västeuropeiska liga, Reem Acra FEI World Cup men får lägga till poäng för starter i en annan liga. Full pott vid första starten och därefter halva poängsumman. En seger betyder 20 poäng.
Resultat

Aktuell ställning i världscupen kommer inom kort.

Första segern för Tinne i Florida

Tinne Vilhelmson Silfvén gjorde come back med mästerskapshästen Don Auriello i Wellington, Florida.
Seger direkt i Grand Prix-klassen i världscupdressyrens upptakt på övertygande 76,9 procent. Vädret, storm med tornadovarning och regn, satte stopp för fredagens kür som nu flyttas fram till lördagskvällen amerikansk tid.

Åska och tornadovarning stoppade allt tävlande i Wellington under fredagskvällen. Klassen rids ett dygn senare.

Tinne kommenterade ritten i Grand Prix så här:

- Det kändes mycket bra. Han (Anton- Don Auriello), har mått bra av en vila efter EM. Han gillade verkligen att vara tillbaka på tävlingsbanan igen, sa Tinne efter sin ritt.
Segern var mycket klar.

Hennes förstahäst "Anton" har fått vila efter EM och Tinne har gjort två världscupstarter med Paridon Magi både under Sweden International Horse Show och på Olympia, London i FEI World Cup Dressage. Paridon Magi är en häst hon lånat från sin beridare Caroline Darcourt med stor framgång.
Under segerritten visade Don Auriello, "Anton" fin piaff och fina bytesserier och såg ut att trivas med att vara tillbaka i hetluften.
- Jag trodde nog att Laura Graves skulle kunna hota mig. Men min ritt räckte uppenbart, kommenterade Tinne.
Laura Graves, USA, var nu tvåa med Verdades distanserad av Tinne med en dryg procent.
I lördagens kür kan Tinne säkra viktiga poäng för att nå finalen i Göteborg, 24-28 mars.
Natten mellan fredag och lördag handlar det om världscuppoäng via den amerikanska ligan i världscupen i dressyr. Då handlar det om det fria programmet kür och fördelning av poäng inför finalen.

Resultat

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons