Sandra Dahlin på Ichi vann den första kvalomgången på Strömsholm för ett par veckor sedan och toppar rankingen för unga hästar i Lövsta Future Challenge Dressage.
FOTO: Malin Larsson/www.malinlarsson.se

Stort startfält i Lövsta Future Challenge Dressage

2017-04-19

Till helgen är det dags för det andra kvalet i Lövsta Future Challenge Dressage. Hela 42 ekipage är anmälda till de båda avdelningarna, ett gott vårtecken för svensk dressyr. Utvecklingen sedan Lövsta Future Challenge Dressage startade är tydlig, fler talanger tar sig upp till Grand Prix.

Lidköpings ridklubb har varit arrangör av Lövsta Future Challenge-kval sedan starten och i år är 19 ekipage är anmälda i avdelningen Unga ryttare och 23 i avdelningen för Unga hästar, vilket är rekord.

- Vi ser fram emot en spännande kvalomgång i Lidköping. Det är många väldigt duktiga ekipage som ställer upp i år och det kommer bli tuff konkurrens om finalplatserna, säger Peter Härnstam, tävlingsledare för Lövsta Future Challenge Dressage.

Med undantag för andra året 2013 har antalet startande i Lövsta Future Challenge Dressage ökat för varje år och kvaliteten har förbättras.

- Nivån höjs hela tiden och det är också en av våra målsättningar, att få fram fler dressyrekipage som kan nå Grand Prix på en internationell nivå. Målet är också att ha två ekipage som gått Lövsta Future Challenge på startlinjen i OS i Tokyo 2020, säger Louise Nathhorst, initiativtagare till tävlingen.

Inför helgens kval ligger Sandra Dahlin och Ichi i topp i rankingen för Unga hästar och Isabella Tovek med Happiness 26 toppar rankingen för Unga ryttare.

Rankinglistor

Samtliga deltagare Lövsta Future Challenge 2017

Start- och resultatlistor Lidköpings Ridklubb

Equisport.tv sänder live 

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons