Härliga dagar för Patrik Kittel och Delaunay OLD (arkivbild).
FOTO: Roland Thunholm

Patrik Kittel red hem världscupsegern!

2017-12-13

Patrik Kittel vann onsdagskvällens kür och världscupomgång, FEI World Cup Dressage, i London, Storbritannien. Med 11-årige Delaunay OLD, "Dude", blev det en segerprocent på finfina 80,560 procent.

Det svenska EM-ekipaget slog därmed förhandstippade Edward Gal, Nederländerna, på framtidslöftet Glock's Zonik. Gal vann tisdagskvällens Grand Prix men fick nu se sig förpassad till tredje plats.
- Det var verkligen hög kvalité på sporten ikväll, så jag är väldigt glad över att säkra den här segern, säger Patrik Kittel, och fortsätter:
- Jag bara älskade hur lätt Dude tyckte att den här küren var, som ändå har en hög svårighetsgrad. Det kändes som att han flöt fram.

Tätt, tätt efter Patrik placerade sig brittiska hemmaryttaren Emile Faurie på Delatio. Ekipaget noterade 80,405 procent, bara 0,1 procentenheter bakom Patrik och "Dude".

Segern var värd över 130 000 svenska kronor och framför allt 20 värdefulla världscuppoäng. Patrik toppar därmed den västeuropeiska världscupligan inför nästa omgång i Amsterdam i slutet av januari. Han har nu också tillräckligt med poäng för att kunna känna sig säker på en plats i världscupfinalen i Paris 10-15 april.
- Jag älskar verkligen Paris och Dude är nu kvalificerad till finalen så jag hoppas att inget stoppar mig från att åka dit, säger Patrik.

Resultat

FEI World Cup™ Dressage Western European League standings:

1

Patrik Kittel SWE        

74

2

Dorothee Schneider GER    

55

3

Jessica von Bredow-Werndl GER

42

3

Morgan Barbancon Mestre ESP

42

5

Belinda Weinbauer AUT

38

5

Fabienne Lutkemeier GER    

38

7

Marcela Krinke Susmelj SUI

37

8

Hayley Watson-Greaves GBR

31

9

Daniel Bachmann Andersen DEN   

30

10

Madeleine Witte-Vries NED

26

FULL STANDINGS


TISDAG

Patrik Kittel GP-tvåa i London

Världscupveckan på Olympia i London inleds tidigt. Redan tisdag kväll reds första delen av FEI World Cup Dressage och det blev en strålande start för Patrik Kittel och Delaunay OLD. 

Edward Gal, Nederländerna, tog tidigt ledningen på 76,68 procent med världscupdebuterande nioåringen Glock's Zonik. Det var en ledning som visade sig hålla klassen igenom.

Närmast kom svenska EM-ekipaget Patrik Kittel och Delaunay, tvåa på 75,1 procent.
- Jag är väldigt glad över att tävla här för andra gången. London är en fantastisk tävling, menade Patrik.

15 ekipage är kvalade till onsdagskvällens Grand Prix kür där viktiga världscuppoäng ska fördelas. Charlotte Haid Bondergaard red in på 16:e plats i Grand Prix och får därmed tyvärr inte starta i küren.

Resultat

FEI TV sänder live från FEI World Cup Dressage onsdag 13 december 18:20 

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons