Camilla Nyblom och Jonquil for u
FOTO: Ridskolan Strömsholm

Framtidsekipage rider för Patrik

2018-01-31

Camilla Nyblom, arbetar till vardags som ridlärare på riksanläggningen Ridskolan Strömsholm. Hon jobbar med hästutbildning och undervisar främst i dressyr. Nu får hon chansen att rida under Patrik Kittel Saab Dressage Tour med stopp i Djursholm, 11 januari.

Camilla är examinerad hippolog, C-tränare och har tävlat upp till Grand Prix i dressyr. Hon inledde sin karriär på tävlingsbanorna redan som ponnyryttare, men då var det hoppning som gällde. Camilla började med dressyr för att vänja hennes ponny vid tävlingsmoment men det blev istället början på en framgångsrik karriär som dressyrryttare.

Intresset för dressyren växte när Camilla efter gymnasiet flyttade till Tyskland för att jobba på Landesreitschule Hoya hos Katrin och Hans Heinrich Meyer Zu strohen där hon vara delaktig i hästarnas utbildning och fick stor inblick i deras system. Efter Tyskland begav sig Camilla till Danmark till ännu ett dressyrstall, för att sedan påbörja studierna på hippologprogrammet .

På Patriks clinic kommer Camilla rida Jonquil for u, en 5-årig valack efter Zuidenwind-Goodtimes som ägs av Ridskolan Strömsholm. Jonquil for u köptes in till Ridskolan Strömsholms sportsatsning i dressyr. Med Camilla i sadeln ska hästen utbildas med sikte mot Grand Prix. Därefter kommer han bli världens bästa skolhäst.
- Jonquil är en otroligt ambitiös och arbetsvillig häst med bra ridbarhet. När man ser honom i boxen kan man lätt bli lurad att tro att han är trött, då han som oftast ligger och snarkar,säger Camilla.
Ekipaget har tillsammans deltagit i både Falsterbo och Breeders med goda resultat. Camilla säger så här om att rida på clinicen;
- Patrik är en skicklig ryttare och jag ser fram emot att ta del av all hans kunskap.

 

Inspirationsdag för Unga Ryttare under Patrik Kittel Dressage tour i Stockholm 

Den 11 februari anordnar Saab tillsammans med Svenska Ridsportförbundet en innovativ inspirationsdag för unga ryttare med några av landets mest spännande ryttare.

Ta del av Mads Hendeliowitz, Lina Dolk och Felicia Grimmenhags erfarenheter, testa Hållbara Ryttare, diskutera hästens välfärd och träffa Patrik Kittel!

Är du mellan 13-21 år? Klicka här för att läsa mer och anmäla dig!

 

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons