Marina Mattsson är en av ryttarna under clinicen, som då, liksom på bilden, kommer att ledas av Kyra Kyrklund, Liane Wachtmeister och Jan Brink.
FOTO: Catharina Brink

Dressyrclinic i Borås med framtidens toppekipage

2018-01-22

På fredagskvällen den 9 februari i Borås bjuds publiken in till Gina Tricot Grand Prix Celebration Clinic, en dressyrclinic med Knytkalaset och Plantskolan. Clinicen är en av nyheterna i programmet när tävlingen firar 10 år den 7-11 februari 2018.

Knytkalaset är satsningen på svensk dressyr som lyft många ryttare till stora framgångar både nationellt och internationellt. Ett av målen med satsningen är att ta fram lovande ryttare som i sin tur kan ta fram lovande hästar för den framtida sporten, något som kommer att återspeglas i clinicen under Gina Tricot Grand Prix.

De tre coacherna Jan Brink, Kyra Kyrklund och Liane Wachtmeister kommer med hjälp av ryttare från Knytkalaset och Plantskolan att bjuda på delar av sin stora kunskapsbank under temat "hur man identifierar ett blivande toppekipage i dressyr". Dessutom kommer publiken att själva få möjlighet att interagera och ställa frågor till coacherna.

– Det skall bli jätte kul att komma till Borås! Det är en väldigt fin tävlingsplats och samtidigt är det hemtrakterna för Gina Tricot som har varit en av huvudsponsorerna till Knytkalaset och Plantskolan i många år. Vi i Knytkalaset och Plantskolan ser fram emot att få ge tillbaka lite till Gina Tricot och publiken med vår clinic med talangfulla ryttare och hästar, säger Jan Brink.

Marina Mattsson, Ida-Linn Lundholm, Lina Dolk och Carl Hedin är de fyra ryttare som kommer att rida under clinicen. De är alla medlemmar i Knytkalaset eller Plantskolan och spås en lysande framtid i sporten.

– Det ska bli riktigt kul att vara del av den här clinicen under Gina Tricot Grand Prix! Knytkalaset och Plantskolan är en stor tillgång för oss ryttare och jag tror verkligen att publiken kommer att uppskatta att få ta del av det tänket. Sen är det såklart extra roligt att få komma hem och rida i Borås när Gina Tricot Grand Prix firar 10 år! Det kommer med all säkerhet att bli en fantastisk helg för både ryttare och publik, säger Carl Hedin.

Arrangörens hemsida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons