FOTO: Roland Thunholm

Patrik vann världscupens Grand Prix

2012-02-24

Patrik Kittel på Toy Story vann den inledande världscupdressyren med nästan tre procent. Efter ett program med bland annat lysande piaffer och passage blev slutsiffran 75,021 procent och nytt personbästa tillsammans med Toy Story.
- När jag var liten drömde jag om att rida här. Första gången jag fick göra det kom jag sist. Så det var jättekul att få vinna här idag.

Patrik Kittel försvann direkt ner i stallet efter sin ritt i Reem Acra FEI World Cup Grand Prix. Han hade satt nytt personligt rekord med Toy Story. Ändå hade han varit så nervös innan ritten.
patrik-kittel-scandinavium- Att rida för svensk publik är värre än att rida OS. Jag vill så mycket och vill inte göra någon besviken.

Här kan du lyssna på Patriks tankar direkt efter ritten

Patrik hade dock aldrig behövt vara orolig. Den svenska publiken älskar honom, oavsett om han sitter på Scandic eller Toy Story. Och även om Scandic fortfarande är favorit så är Toy Story den enda av de två som har en världscupseger. Den segern kom i küren under Stockholm International Horse Show i höstas.

Imorgon kan det bli en till. Patrik Kittel älskar sin kür med Toy Story.
- Det är en Romeo och Julia-kür och passar Toy Story väldigt bra. Jag får gåshud av att rida till den.

Tvåa i klassen blev danska Lone Jörgensen på 10-årige FBW De Vito. Ekipaget slutade på 72,234 procent.
- Jag har haft hästen sedan han var 6 månader gammal, så det var verkligen känslosamt att få rida honom här idag, berättar Lone.
Hon filar på sin kür till sin älskade De Vito.
- Jag älskar min musik. Men jag måste ändra lite då och då eftersom han förändras i sina rörelser och uttryck.

Brittiske Richard Davison var trea på Hiscox Artemis. Också han ser fram emot sitt kürprogram.
- Jag är lyckligast lottad. Jag tror att de flesta vet vilken musik jag rider till.
Jo, det är Robbie Williams som skrivit tillsammans med följeslagaren Guy Chambers. Liverpools Filharmoniker spelar och musiken är så otrolig.
- Jag skulle nog få en slant för den om jag ville sälja. Men det är otroligt att få detta stöd. Jag skulle inte haft råd att betala för detta, berättar Richard.

Efter küren imorgon avgörs vilka 9 ryttare från den västeuropeiska ligan som går vidare till världscupfinalen i 's-Hertogenbosch, Holland den 19-22 april.
Patrik Kittel ligger just nu fyra i ligan men har stor chans att ta ledningen om det blir en bra placering imorgon. Tinne Vilhelmson-Silfvén, som är i Florida och tävlar, ligger på femte plats för närvarande.

Resultat i Kalendern

SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons