Unga ryttare kan och vill mycket. Här jobbar de med framtidens tävlande under Gothenburg Horse Show
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Fest med häst för ungdomar

2015-02-28

Fest med häst, eller i alla fall mingel och kloka ord från Jens Fredricson, blev det i Young Riders Lounge på lördagseftermiddagen under Gothenburg Horse Show.

Arrangör är den centrala ungdomssektionen (CUS) inom Svenska Ridsportförbundet och inbjudna är alla häst- och ridintresserade upp till 26 år. I år var också föräldrar välkomna för första gången, men bara en stund i början. Efter det var loungen föräldrafri.

Till knastret av chips och slurpandet av fuskchampagne i form av äppelcider, fick ungdomarna skriva på plakat vad de ville förbättra inom ridsporten. Här stod exempelvis: ”Slopa de värdelösa åldersgränserna på ponny” – ”Mer tävlingar där personer som går i ridskola kan delta” – ”Tydligare TR-regler för unga och vuxna på tävlingsplatsen” – ”Tävlingar där man kan få låna en ridskolehäst för att vara med”.

Hoppningens landslagsryttare Jens Fredricson gästade på scenen och berättade om sin ryttarbakgrund som visade sig ha varit brokig med både mot- och medgång. Jens fick sedan svara på flera frågor från de 50-tal unga i publiken och poängterade vikten av att hitta en duktig och pedagogisk tränare.
YR Longue 2

Robert Groves, 21, från Växjöortens Fältrittklubb, kom till Young Riders Lounge för att få träffa andra ryttare.

– Jag hade också läst på nätet om föreläsningen med Jens och den ville jag lyssna på, säger han.

Young Rider´s Longue

Klara Mattsson, 16, från Strömstad och Nääs Ryttarförening, kom med kompisen Felicia Wiotti, 15, från Karlstad Ridklubb och de passade på att ta ett snack med Filip Ågren, en av ryttarna i 2014/2015 års ATG Hopp och Talang.

Till nästa år hoppas CUS kunna arrangera den populära Young Riders Lounge på nytt.

Jens Fredricson gästade Young Riders Lounge med en föreläsning och fick frågor från publiken och från Esther Högdahl, 13, från Kungsbacka och Malin Gustafsson, ordförande i Centrala ungdomssektionen, som arrangerar.

 Malin Gutsfasson 1

Young Riders Lounge aktiverade de unga häst- och ridintresserade som fick fundera över frågor och själva ställa krav på ridsporten.

weg_tryon2018_logo

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons