Nu tar Malmö sats för ponny-EM med 3,3 miljoner från Malmö.
FOTO: Mikael Sjöberg

3,3 miljoner till ponny-EM

2015-05-28

Nu har kommunstyrelsen i Malmö sagt ja till 3,3 miljoner kronor för att arrangera FEI European Championships for Ponies på Ribersborg i Malmö. Ponny-EM i dressyr, fälttävlan och hoppning rids vid Öresunds strand 5-9 augusti. Beslutet om finansieringen togs vid kommunstyrelsens sammanträde på onsdagskvällen.

Pressmeddelande från Malmö stad:

Malmö är en uppskattad stad för evenemang av skiftande slag och har under flera år haft ett särskilt fokus på ridsport. Staden har varje år sedan 2007 stått värd för Malmö City Horse Show och har arrangerat både Young Rider-EM, 2012 och EM i fälttävlan, 2013. Inom fälttävlan är Malmö en av de största arrangörerna i världen. Nu är det dags för ytterligare ett EM, FEI European Championships for Ponies.

Som evenemangsstad är Malmö mycket uppskattad och både antalet besökare och möteskapaciteten ökar. Nyligen öppnade ännu en plats för möten och evenemang - stadens nya landmärke Malmö Live. Den 4 juni invigs kvarteret med ett stort utomhusarrangemang som är öppet och gratis för alla Malmöbor.

– Evenemangsstaden Malmö växer och lockar besökare från hela världen. Vi har under de senaste åren stått värd för imponerande arrangemang som JVM i hockey och Eurovision Song Contest. Årligen hålls också uppskattade ridsporttävlingar i centrala staden och att i sommar också kunna bjuda in till Ponny-EM är glädjande, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Det är fantastiskt att Malmö har etablerats som evenemangsstad i ridsportsammanhang. Vi erbjuder en unik miljö med tävlingar i själva innerstaden, något som ridsportintresserade inte är bortskämda med, säger Karolina Skog (MP), stadsbyggnadskommunalråd.

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons