Årets stipendiater vid utdelningen i Scandinavium. Saknas på bilden gör Emelie Aldenfalk.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Årets Göteborg Horse Show-stipendiater

2016-03-26

Stiftelsen Göteborg Horse Show delar varje år ut stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare. I år får sex talangfulla unga ryttare ta emot stipendier från stiftelsen. En fälttävlansryttare, en hoppryttare, en dressyrryttare, en distansryttare, en paradressyrryttare och en kusk tog emot stipendium, som kommer från av lotteriet som tidigare arrangerats. I år delades 65 000 kronor ut till varje stipendiat.

 Distans

Victoria_Boberg

Victoria Boberg, 20, år, Åsbro, Nerikes Distansryttarklubb, har ridit sen hon var sex år. 2006 debuterade hon i tävlingssammanhang.  Victorias mål , som Young Rider, är att rida SM och EM i Portugal i september.  2018 har hon satt upp målet att ingå i seniorernas utmanartrupp och tävla på högsta nivå internationellt.

Dressyr

Emelie_A_hemsidan

Emelie Aldenfalk, 20 år, från Kumla, Kumla Ridklubb, är en målmedveten dressyrryttare med både korta och långa mål. Hon vill ta en pallplats på SM för Young Rider och rida EM för Young Rider den här säsongen. Hon tar hjälp av Louise ”Lussan” Nathhorst.  Därefter har hon siktat in sig på träning hos Patrik Kittel under hösten.

Fälttävlan

ErikaSjöströmPris3

Erika Sjöström, 21 år, från Dösjebro, Dagstorportens Ryttarförening, vill satsa långsiktigt även om hon redan har en rad meriter som JSM-guld och två SM-guld för Young Rider.  Hon har också ridit EM.
Nu siktar hon på träning i Yorkshire, Storbritannien, för att nå lagmedalj 2016 som Young Rider vid EM. 2017 vill hon ta steget till seniortruppen.  2018 är det stora målet VM i Kanada.

Hoppning

Emelie_Gro-nberg-Under_Cover5_151106_RT

Emelie Grönberg, 20 år, Fjärås, Flyinge Hästsportklubb, har en lång meritlista redan från ponnytiden. Hon är uppväxt på en hästgård och älskar att jobba hårt. Målet för den här säsongen är Young Rider EM. Hon håller på att etablera sig på en ny bas i Kungsbacka. Hon har haft gott stöd i pappa Tobias som tränat henne och under senare år har hon även haft stöd från tränaren Pether Markne.

Körning

LinneaKristensson3

Linnea Kristiansen, 17 år, Huskvarna, Jönköpings Fältrittklubb, har tydliga mål. Under 2016 ska det bli fortsatt träning efter samma koncept som tidigare med en resa till Nederländerna för inspiration och träning. Hon siktar på att tävla internationellt i seniorklass. Att stå överst på pallen vid EM för Young Rider ingår också. Linnea tränar för Cecilia Qvarnström och satsar oerhört seriöst. 

Paradressyr

felicia
Felicia Grimmenhag, 22 år, Bålsta, Sällskapet Segersta Sportryttare, gör 2016 en rejäl satsning för att ta en plats i landslaget och målet är start i NM. På vägen dit siktar Felicia på SM-medalj. 2017 är stora målet EM på hemmaplan i Göteborg och 2020 handlar det om Paralympics. Hon har höga mål och smittar av sig med sin glädje i träningen, samtidigt som hon är ödmjuk inför hästarna och är en riktigt god förebild för ridsporten.

SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons