Rolf-Göran Begtsson hyllade sin kämpe Casall Ask tillsammans med ett fullsatt Scandinavium.
FOTO: Roland Thunholm

Casall Ask hyllad i Grand Prix

2016-03-27

Rolf-Göran Bengtsson var ute efter ytterligare en seger i Gothenburg Trophy, Grand Prix-hoppningen i Scandinavium. Nu slutade han trea och vilken svit för svenskarna, trea, fyra, femma och sexa i en 160-hoppning.

I omhoppningen var det 50 procent svenskar.
Strålande tider för svensk hoppning även om det inte blev en seger.

- Visst hade det varit fantastiskt att få vinna här med Casall i hans sista start här. Men de här två tyskarna gav inte bort en millimeter i omhoppning, kommenterade Rolf-Göran sin tredjeplats.
Han var ju slagen med liten marginal av Marcus Ehning och Christian Ahlman.

Trots att Rolf-Göran nu ”bara” slutade trea var det en present till publiken att visa upp en 17-årig hingst som skrivit ett stycke svensk ridsporthistoria.
Omhoppningen var grym.
- Jag tappade lite rytm mellan ettan och tvåan. Jag hade planerat sju galoppsprång till dubbelhindret. Men det gick inte. Där tappade jag en del, menade Rolf-Göran.

Han står fortfarande i centrum för svensk hoppsport och all media vill byta ett ord med honom. Även om de yngre svenskarna inte ber om ursäkta.
Fyra efter en strålande omhoppning var som sagt Charlotte Mordasini med Tiny Toon Semilly.
- Jag njöt hela tiden inne på banan. Så fantastiskt att få rida här.
Det riktigt strålade om Charlotte när hon kramades om och förbundskapten Sylve Söderstrand berömde ömsom på engelska och svenska.
- Super helt enkelt.
Helena Persson var också på bästa rid humör. Femma med Bonzai H som däremot blev blyg under prisutdelningen och ville gå hem.

Jonna Ekberg har redan satt tydliga avtryck för den svenska publiken precis som Charlotte gjorde i somras.
Jonna har ju redan vunnit en klass under helgen.

-   Det är så kul att få rida här, sa hon lyckligt på väg in till prisutdelning efter att ha slagit bland annat stallkamraten Daniel Deusser, finalsegrare i världscupen 2014 i Lyon.
Fjolårets Grand Prix-vinnare Peder Fredricson och H&M All In var också med till omhoppning och satsade. Fem svenskar bland de tio främsta - inte illa.

Ändå var det dubbelt tyskt i topp. Marcus Ehning tog sin andra seger för dagen nu med Pret a Tout.
- Jag har inte haft honom så länge. Men känner honom och ägaren väl. Han har gått i det tyska Young Rider-laget på EM. Så jag blev glad när ägarna ville att jag skulle rida honom, berättade en mycket pratsam Marcus Ehning.
Tvåan Christian Ahlmann brukar inte gilla att vara tvåa. Men nu var han glad över att Colorit kommit igen efter en mindre bra start under helgen.

Resultat

Fullständiga resultat

SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons