Casall Ask ska starta under Gothenburg Horse Show
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Casall Ask kommer till Gothenburg Horse Show

2016-03-10

Rolf-Göran Bengtsson, den svenska hoppstjärnan, har bestämt sig. Publikens favorithäst Casall Ask kommer med honom till Gothenburg Horse Show 24-28 mars för att tävla i Grand Prix-hoppningen.

I fjol bjöd Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask på en härlig duell i Longines FEI World Cup, europafinalen, i Scandinavium.
Publikens jubel över Casall Ask och Rolf-Görans framfart på banan var enormt.

- Jag tycker att det är kul att visa upp Casall för den svenska publiken i Scandinavium. Han är ju 17 år och det blir kanske inte fler tillfällen för honom att tävla i Scandinavium, förklarar Rolf-Göran.
Den nu 17-åriga pigga hingsten hoppade strålande i arenan 2015. Ett extra galoppsprång stoppade duon från segern i europafinalen, som schweizaren Steve Guerdat red hem.
Men alla hyllade den svenska duon. Taket ville lyfta i arenan.


Casall Ask hamnade hos Rolf-Göran Bengtsson som unghäst, 2005. Då som en något oborstad tonåring. Men de blev omgående en vinnande kombination. Sedan dess har meritlistan blivit otroligt lång.
- Har man haft en häst så länge som jag haft Casall så kan vi varandra rätt väl vid det här laget, säger Rolf-Göran och berömmer gärna sin framgångsrika tävlingskompis.

Casall Ask är en otrolig tävlingsindivid som verkligen kan koppla av när han inte är på banan. Men på banan ger han allt. Han har vinnarskalle så det duger.

Casall Ask har varit främsta hingst i internationell hoppning vid en rad tillfällen. 2015 var Rolf-Göran och Casall Ask fjärde bästa ekipage i världen, trots ett mycket sparsamt tävlande. Nu börjar dessutom söner och döttrar att ta för sig på topptävlingar världen runt. 172 avkommor tävlar internationellt.

Rolf-Göran Bengtsson och hingsten har visat den jämnaste klassen av alla toppekipage i de stora mästerskapen under senare år.
Planerna för Casall Ask är att han fortsätter under säsongen i den penningstinna hoppningen Longines Global Champions Tour där han i fjol hade en unik serie med två segrar, en andraplats och tre tredjeplatser.
Passa på och njut av detta speciella ekipage under påskhelgen.

Så här ser Casall Ask meritlistan ut

 

 SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons