Hästdoft och stjärnstatus på framridningen. Anna Kinberg Batra mötte stjärnduon Rolf-Göran Bengtsson och hingsten Casall Ask.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Moderatledaren mötte ridsporten

2016-03-24

Moderata partiledaren Anna Kinberg Batra valde Gothenburg Horse Show och Scandinavium under skärtorsdagen.
- Det är första gången jag är här. Men jag var hästtjej när jag var yngre, sa hon glatt och fick uppleva både hästdoft och möta världsstjärnan Rolf-Göran Bengtsson på framridningen.

I ett snabbt politikertempo guidades hon av tävlingsledaren Tomas Torgersen mellan Euro Horse, hästmässan, hästföretagarforum och tävlingsarenan.
- Ridsporten är väldigt viktig för samhället. Så det var ett självklart val att komma hit, förklarade Kinberg Batra som också fick en tur till stallarna.
På framridningen skrittade just Rolf-Göran Bengtsson av Casall Ask.
Ett stopp och ett möte mellan en ledande politiker och Casall Ask som gäspade lite när han märkte att det inte var han som stod i centrum. Utan uppmärksamheten var fokuserad på Rolf-Göran
Cecilia Widegren Douglas Lindelöw Anna Kindberg BatraCecilia Widegren, riksdagsledamot, Douglas Lindelöw och Moderaternas partiledare i stallgången.

Vid Anna Kinberg Batras sida fanns givetvis moderata riksdagspolitikern Cecilia Widegren som under många år motionerat om ridsporten som avdragsgill friskvård, som också bjöd in till årets Hästriksdag  i Riksdagshuset  elfte maj.
- Hästen är inte bara en brygga mellan stad och land utan ger också möjligheter att gå från utanförskap till arbete och gemenskap.
Det är budskapet från Widegren.
Jonna Ekberg-Freestyler-Py Jägerden1 160324 RT
Jonna Ekberg, svensk toppryttare, tog den första svenska segern denna gång under Gothenburg Horse Show och Anna Kinberg Batra fick uppleva blomsterflickor, hinderpersonal och en pampig prisutdelning.
När Tomas Torgersen avslutade visningen med funktionärernas matsal och utfodring avslöjades det:
- Tomas har faktiskt en kusin du känner, berättade Cecilia Widegren.  Erna Solberg, norska statsministern, är kusin med Tomas.
Anna Kindberg Batra prisutdelning

Det vimlade av politiker bland hästarna denna torsdag i Scandinavium.
Eskil Erlandsson, tidigare jordbruksminister och centerpartist, fanns också på plats och även riksdagspolitiker, som vet att hästen travat in i politiken för att stanna.

SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons