Tummen upp för start i Reem Acra FEI World Cup
FOTO: Roland Thunholm

Vilken påsksmäll för Emilie Nyreröd

2016-03-17

Tummen upp för Emilie Nyreröd, fjolårets stjärnskott inom svensk dressyr. Hon blir tredje svenska ryttare i världscupfinalen, Reem Acra FEI World Cup, i Scandinavium 24-28 mars under påskhelgen.

Finalklara är redan Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson Silfvén.
- Jag börjar landa nu. Jag blev så himla glad att jag svävade på moln, kommenterar Emilie Nyreröd att hon i sista stund kommer med till Reem Acra FEI World Cup-finalen i Göteborg.

29-åringen från Skultuna i Västmanland är passande nog på träningsläger i Skåne hos sin tränare Cecilia ” Cilla” Kristoffersen på Mosslunda gård.
Emilie är nämligen tredje högst rankade svenska ryttare på världsrankningen. Det var  grunden för internationella förbundets nominering av Emilie till världscupfinalen under Gothenburg Horse Show.

- Jag var anmäld till en internationell tävling i Odense (Danmark) under påsken. Men det är kortare väg att köra till Göteborg, skämtar Emilie.
Hon kastade snabbt om sina planer och stannar i Skåne hos Cilla för att vässa formen ytterligare inför finalen.
- Det roliga är att vi precis blivit klara med en ny kür. Jag har haft en som var gjord för fem år sen och inte särskilt svår. Nu blir det upphottat både i svårighetsgrad och musik, avslöjar Emilie.
Det blir finaldebut och debut som ryttare i Scandinavium.
Emilie Nyreröd har varit på plats en gång tidigare i arenan.
- Då var jag där som hästägare till hopphästen Lucy Show, som Stina Lillje red, säger hon och skrattar lite.

 

SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons