Shai Dahan är gatukonstnären bakom tio unika glasfiberhästar i naturlig storlek som ska ställas ut på olika platser i Göteborg.
FOTO: Simon Sehlén

100 dagar kvar till EM-festen - utställning av hästar på avenyn

2017-05-12

21-27 augusti 2017 samlas Europas bästa ryttare och kuskar i Göteborg för att göra upp om medaljerna i Longines FEI EM i Ridsport Göteborg 2017. Lördagen den 13 maj är det är exakt 100 dagar kvar till första start. Då visas konsthästarna som ska vara en del av utsmyckningen under EM-veckan upp på Götaplatsen på Avenyn. Hästarna är målade av konstnären Shai Dahan. 

Shai Dahan är gatukonstnären som flyttade från USA till Sverige och blev fascinerad av hästar, speciellt dalahästar. Inför EM i Ridsport ska han måla tio unika glasfiberhästar i naturlig storlek som ska ställas ut på olika platser i Göteborg.

Under lördagen den 13 maj kan man på Götaplatsen längst upp på Avenyn få se de målade hästarna som ställs ut under Avenyn Block Party.

– Det är kul att jobba med tre dimensioner som man gör i skulptur, jämfört med stora väggmålningar som jag har gjort mycket tidigare. Därför var det väldigt roligt att få frågan om det här projektet, säger Shai.

– De 10 hästarna som alla har olika teman kommer att placeras ut i centrala staden och vid våra ankomstplatser till staden som till exempel Landvetter, Stenaterminalen och Centralstationen. De blir symboler som hälsar besökarna välkomna till staden och evenemanget, säger Helena Lindqvist, marknadsföringsansvarig för Longines FEI EM i Ridsport.

En av hästarna kommer under våren att målas av en grupp från Kulturlabbet i samarbete med konstnären. Kulturlabbet är en daglig verksamhet som vänder sig till personer med intellektuella funktionsnedsättningar, intresserade av ett skapande/konstnärligt arbete. 

Läs mer om projektet med konsthästarna på:
destinationsblogg.goteborg.com

Läs mer om evenemanget på www.gothenburg2017.com

Annons