En invigning för alla under FEI EM i Ridsport Göteborg 2017! - Svenska Ridsportförbundet

Det blir fri entré till den spektakulära invigningen på Ullevi.
FOTO: Beatrice Törnros/Göteborg & Co

En invigning för alla under FEI EM i Ridsport Göteborg 2017!

2017-03-16

21-27 augusti 2017 samlas Europas bästa ryttare och kuskar i Göteborg för att göra upp om medaljerna i FEI Europamästerskapen i Ridsport Göteborg 2017. Mästerskapsveckan startar med en spektakulär invigning på Ullevi.

Under en spännande och händelserik vecka i augusti kommer mästerskapet att förvandla hela staden till arena med tävlingar och aktiviteter på Ullevi, Heden och i Slottsskogen.

Disciplinerna under mästerskapet är hoppning, dressyr, körning fyrspann och paradressyr. Under veckan koras såväl vinnande lag som individuell europamästare i samtliga discipliner.

Måndagen den 21 augusti kl 18.30 invigs mästerskapet med en spektakulär invigning på Ullevi med fri entré.

Publiken kommer att få se en kavalkad av det Sverige är mest känt för. Allt från kulturhistoria, tradition, fantastiska sagofigurer till glittrande musikunder. Allt visat med hästen i centrum och med mötet mellan människan och hästen som utgångspunkt. Invigningen regisseras av Owe Sandström och Lars "Lalla" Nilsson.

– Vi ser verkligen fram emot att få arrangera ett av det här årets största idrottsevenemang mitt i centrala Göteborg. Det kommer att bli en fantastisk hästfest i hela stan och nu har vi möjlighet att se våra svenska favoriter tävla om medaljerna på hemmaplan, säger Lotta Nibell, VD på Got Event AB

– Samtliga biljetter till EM är släppta och man kan nu skräddarsy sin mästerskapsvecka. Biljettförsäljningen går bra och vi ser ett stort intresse för ridsporten, inte minst efter de svenska framgångarna under Gothenburg Horse Show. Det är hög tid att säkra biljetterna till Ullevi för att kunna följa våra medaljhopp i hoppning och dressyr från första parkett, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för FEI EM i Ridsport Göteborg 2017.

Läs mer och köp biljetter HÄR

Annons