Att få wild card till Världscupfinalen i Scandinavium var en bonus, nu är siktet inställt på EM.
FOTO: Roland Thunholm

Fredrik kör mot EM

2017-02-26

Fredrik Perssons fyrspann i Scandinavium bestod av en kvartett trotjänare, pigga och i fin form men med ålderns rätt inte de snabbaste hästkrafterna. Inför sommarens EM i Göteborg satsar Fredrik istället på att trimma in sex andra hästar.

-De har tävlat tillsammans men behöver bli starkare och mer samspelta, säger Fredrik Persson.

Två av hästarna köptes för ett och ett halvt år sedan, varav den ena var en häst som Fredrik tidigare sålt och nu kunde köpa tillbaka.
- Det var ett väldigt bra sätt att köpa häst på, den hade blivit bättre och samtidigt kände jag den ju sedan innan, säger Fredrik.

Inför säsongen och fram till EM har Svenska Ridsportförbundet engagerat förre världsmästaren Micha Freund som tränare. De första träningarna har redan hållits, en i januari och en i mars. 
-Det är en fantastisk satsning av förbundet som betyder väldigt mycket, säger Fredrik Persson.

I mars kommer Fredrik, tillsammans med Axel Olin och Johan Dengg att åka ner till Tyskland för några dagars försäsongsträning. Micha kommer sedan att följa med på fem olika tävlingar under våren och sommaren.
- Vi kommer bland annat att tävla på världscupvinnarens Boyd Exells anläggning i Valkensvaard och även köra någon lagtävling innan EM, säger Fredrik.

Att få möjlighet att köra ett mästerskap på hemmaplan är förstås både roligt och utmaning.
- Det här upplägget känns riktigt bra och det ska verkligen bli kul med ett EM på hemmaplan, säger Fredrik. 

EM 2017 i Göteborg avgörs den 21-27 augusti och omfattar fyra grenar, hoppning, dressyr, fyrspann och paradressyr. Läs mer om EM 2017 i Göteborg här

Annons