Häst&Ryttare tar tempen på EM

2017-06-03

EM-febern har drabbat Sverige och även tidningen Häst&Ryttare. Longines FEI EM i Ridsport i Göteborg i augusti blir något alldeles extra, och det berättar vi i det nya numret, nummer 2/2017.

För de svenska ryttarna och kuskarna blir EM en chans att visa upp sig inför hemmapubliken, och för åskådarna en möjlighet att möta Europas ryttarstjärnor i dressyr, hoppning, paradressyr och fyrspannskörning. Och att överhuvudtaget njuta av hästar och god ridsport.

Häst&Ryttare (i brevlådan den 2 juni) har träffat ett av de svenska medaljhoppen, hoppryttaren Henrik von Eckermann. Under vinjetten ”Möte Med” berättar han om sin ridning och sitt arbete med hästarna på väg mot succéer som segern i världscupens deltävling under Gothenburg Horse Show i våras och på det tredjeplatsen i finalen i Omaha, USA.

Ettan 2 2017

EM-temperaturen stiger ytterligare med invigningen den 21 augusti då det är fri entré till Ullevi. Här kommer det att bjudas en show designad Owe Sandström och Lars ”Lalla” Nilsson, radarparet bakom succéföreställningen vid invigningen till stortävlingarna i tyska Aachen förra sommaren och männen bakom snart 25 års invigningsprogram och matinéshower under de årliga ryttartävlingarna i Stockholm, i såväl Globen som under senare år i Friends Arena i Solna.
I Häst&Ryttare berättar de själva hur de har satt ihop invigningsshowen i Göteborg och ger glimtar ur innehållet.

Det svenska kungahuset vill inte heller missa EM på hemmaplan. I publiken under invigningskvällen ska prinsessan Madeleine ta plats och kungaparet, drottning Silvia och kung Carl Gustaf, kommer till Ullevi under avslutningsdagen den 27 augusti för att se vem som kröns till hoppningens Europamästare.

Under hela EM-veckan hålls det sedan fritt inträde till arenan Heden intill Ullevi. Där avgörs paradressyr och två av fyrspannskörningens moment. Här kan du som åskådare passa på att se hur ryttare och kuskar värmer upp sina hästar inför starten – ett så viktigt arbete för ett bra resultat, något som Sveriges hoppstjärna Rolf-Göran Bengtsson och tyska dressyresset Isabell Werth ger goda råd om i artikeln ”Värma upp och coola ner”, om vikten av att rida fram ordentligt, men även att ”värma av” efter ritten.

Häst&Ryttare presenterar också arenorna, EM:s fyra grenar och vad de svenska förbundskaptenerna säger om sina lag och förhoppningar.

Annons