Heden förvandlas till EM-arena

2017-07-26

Etableringen av tävlingsbanor och utställningsområdet på Heden inför EM i Ridsport har startat. Direkt efter avslutad Gothia Cup rullade de första lastbilarna med fibersand in på Heden.

När årets Gothia Cup avslutades startade etableringen av Longines FEI EM i Ridsport på Heden i centrala Göteborg. Tävlingsbanor och uppvärmningsbanor ska anläggas och totalt levereras 3200 ton fibersand till Heden.

Hälften av sanden är levererad och resterande delen kommer att läggas ut den här veckan, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Longines FEI EM i Ridsport.
Under den kommande helgen pågår arbete med att hyvla och preparera sanden och på tisdag nästa vecka räknar vi med att banorna är på plats. Den formella besiktningen av tävlingsbanorna sker den 18 augusti.

Parallellt pågår etableringen av Shopping Village som kommer att ligga på Hedens bandybana. Där läggs ca 1000 ton stenmjöl ut som grund för utställningsområdet som kommer att rymma ca 100 utställare, scenområde, uppvisningspaddock och restaurangområde.

Etablering_Heden

Annons