"Det skulle vara en häftig känsla att rida på en sådan stor arena och att vara med i ett sådant sammanhang som ett mästerskap" säger lovande dressyrryttaren Emma Jönsson som hoppas få rida U25-klasserna på Ullevi.
FOTO: Roland Thunholm

Lövsta Future Challenge goes International under EM i Göteborg

2017-06-13

I samband med Longines FEI Europamästerskapen i Göteborg 2017 står Lövsta Future Challenge bakom internationella U25-klasser i både hoppning och dressyr. Inbjudna ryttare från de bästa nationerna i Europa tävlar i lagklasser och individuella klasser i hoppningen och individuella klasser i dressyren.

- Det är ett fantastiskt tillfälle för Europas bästa U25-ryttare att tävla på en mästerskapsarena och att nätverka med ryttare från andra nationer och förstås Europas toppryttare, säger Emelie Broman Tegelberg som är projektledaren för satsningen Lövsta Future Challenge International.

20 hoppryttare från tio nationer kommer att bjudas in, tillsammans med tolv dressyrryttare från tio nationer. Varje land väljer ut sina mest lovande U25-ryttare, som får ta med sig en häst var. I hoppningen tävlar man både i lag och individuellt och i dressyren är det individuell tävlan i två klasser. Alla klasserna rids på mästerskapsarenan Ullevi. Lövsta Future Challenge International är en fristående tävling som inte hör ihop med de nationella satsningarna på dressyr och hoppning.

- Jag hoppas verkligen att jag får möjlighet att rida LFC International. Det skulle vara en häftig känsla att rida på en sådan stor arena och att vara med i ett sådant sammanhang som ett mästerskap. Det skulle ge mig jättemycket, inte minst inspiration att fortsätta utvecklas och bli ännu bättre för att i framtiden själv få rida mästerskap, säger dressyrryttaren Emma Jönsson, som just nu ligger etta på rankinglistan i Lövsta Future Challenge Dressage U25.

- Det är tack vare Lövsta Future Challenges goda samarbete med Gothenburg Horse Show som vi fått möjlighet att göra den internationella satsningen under EM och det är vi oerhört glada för. Vi har en gemensam vision när det gäller att ge U25-ryttarna de bästa förutsättningarna för att utvecklas mot den internationella toppen, säger Emelie Broman Tegelberg.

Mer information om upplägget av Lövsta Future Challenge International finns på hemsidan: lovstafuturechallenge.se/lovsta-future-challenge-international.

Boka biljetter till EM HÄR

Annons