Sonja, 3,5 och redan hästälskare.

Prova-på ridning poppis på Heden

2017-09-01

Peder-effekt och ridskoleboom? Genom EM i Göteborg har många upptäckt ridsporten. Under evenemanget bjöd vi på gratis prova-på-ridning och ridbiljetter på Heden. 

Heden var en plats för hästälskare och nyfikna under EM. Här kunde besökarna känna hästdoften på nära håll, klappa, titta på uppvisningar av olika ridsportgrenar och upptäcka sporten på olika vis.  Och för de som ville testa hästkrafterna fanns både mekaniska hästar och äkta vara.
- Finns det mamma-barn grupper, undrade Liza som red för allra första gången tillsammans med dottern Sonja och fick mersmak direkt.

Liza och Sonja
Sonja 2

- Vi har ridsport för alla, sa Magdalena Randver som är ridskolechef hos Ale Jennylund RK som fanns på plats på Heden under veckan och fixade på uppdrag av Svenska Ridsportförbundet gratis prova-på-ridning tillsammans med Stora Höga RK.
Magdalena som också har en bakgrund inom marknadsföring underströk vikten av att vara lyhörd. Det finns många olika sätt att rida på ridskola.
- Det är viktigt att vi verkligen lyssnar in våra kunder och försöker tillgodose deras önskemål.

Kön med ridsugna ringlade lång hela veckan.

- Mest är det barn men också några äldre, säger Magdalena.
- En kvinna var över 50 år och var överlycklig över att äntligen få förverkliga sin dröm att rida.  Det var underbart att se.
Nina Anyai, ordförande i Göteborg- och Bohus Ridsportdistrikt fanns personligen på plats på Heden för att dela ut ridbiljetter till de som fick blodad tand.
- Vi har några ridskoloror som samarbetar kring detta och är extra redo för att ta emot nya elever, säger hon.

Att EM blev en succé är helt klart. Och framgångarna är förstås guld värda för hela ridsporten.

-Jag är övertygad om att de här framgångarna kommer att smitta av sig på fler, säger Anna Reilly som är ridskolerådgivare på Svenska Ridsportförbundet.
-Ridskolorna runtom i landet har dörrarna öppna. Ridskolan är en fantastisk plats att vara på, öppen alla dagar och med plats för alla. 
-Vi är stolta över den verksamhet som finns här med gemenskap, glädje och kunskap och kärlek tillsammans med hästar.
- Bättre sätt att börja sin ridkarriär finns inte!

"Man behöver ju inte annonsera precis" Förutsättningarna på landets ridskolor är olika. I storstäderna är trycket hårt på vissa håll. Läs artikel i Göteborgsposten.

Ridsportfeber? Idrottens Affärer resonerer i artikel här.Annons