Karin Martinsen och Quantos i storform på Ullevi.
FOTO: Bo Bennergård

Svenskt på pallen i LFC International

2017-08-27

Det blev blågult både på andra och tredje plats när hoppningens upplaga av Lövsta Future Challenge International avgjordes på Ullevi.

Med tre hoppklasser mitt under brinnande EM-vecka har Lövsta Future Challenge International U25 Jumping bjudit Europas ungdomsryttare på tävlingar av absolut högsta kvalitet. 

20 unga hoppryttare från 11 länder har tävlat både individuellt och i lag. I söndagens final, 150-hoppning, gick åtta ryttare till omhoppning, varav två svenskar.

Karin Martinsen satsade från start och 13-årige Quantos var med på noterna. Felfritt och med en tid som slutligen räckte till andra plats.
- Jag försökte galoppera på så mycket det gick. Det fanns inte riktigt någonstans att gå innanför så det gällde bara att hålla galoppen.

Irma Karlsson red Ida van de Bisschop till en fin tredje plats efter dubbla felfria rundor.
- Jag är väldigt nöjd. Min häst är bara nio år så jag kunde inte ha ridit så mycket fortare.

richard_howley-chinook_Bo-BennegardRichard Howley med Chinook. Finalsegrare i Lövsta Future Challenge International U25 Jumping. Foto: Bo Bennergård

Fina rundor av de båda svenska ryttarna, men irländaren Richard Howley på Chinook blev för svår. Med tiden 45,89 var han 17 hundradelar snabbare än Karin i mål.
- Det har varit en fantastisk tävling och en helt otrolig arena. Det är så inspirerande att vara här. Och att få se det irländska laget ta guld var helt galet, säger Richard Howley. 

Ryttarna pratar alla om hur värdefullt det har varit att få tävla i en sån här miljö. Och att stödet under U25-åren är väldigt viktigt.
- Vi har också haft ett superbra stöd i Henrik Ankarcrona som tror på oss yngre ryttare och låter oss delta vid stora tävlingar som Göteborg och Stockholm, säger Karin Martinsen.

Fullständiga resultat

Läs mer om Lövsta Future Challenge

Annons