Heden är hjärtat under EM med tävlingsbanor, uppvisningsarenor, mässa, stallar, restaurangtält med mera.

Två månader kvar - möt oss i Göteborg

2017-06-21

Idag är det två månader kvar till invigningen av Longines FEI Europamästerskapen i Ridsport Göteborg 2017 måndagen den 21 augusti. Svenska Ridsportförbundet kommer naturligtvis att finnas på plats under mästerskapet, inte bara med landslag utan även med flera olika uppvisningar.

Under Longines FEI EM i Ridsport i Göteborg kommer det förutom mästerskap i fyra grenar, hoppning, dressyr, paradressyr och fyrspann, även att bli uppvisningar i flera av ridsportens övriga grenar.

På tävlingsarenan på Heden kommer våra grenar att ha en gemensam uppvisning på torsdag och fredag samt lördag eftermiddag. Program med tider kommer närmare augusti.

Dressyren kommer med tre ponnyekipage som rider tillsammans och visar upp rörelser ur SM-programmen för ponny.
- Ryttarna som kommer till Heden är aktiva och tävlar och har som mål att utvecklas och bli bättre, säger Pytt Hamberg som är landslagsledare för ponnyryttarna.

Barn och ungdomar tycker att det är roligt att tävla och visa upp sina ponnyer.
- Vi vill visa att storleken inte spelar någon roll och att även de som rider EM idag har börjat någonstans och kanske såg det ut ungefär så här, säger Pytt.

Fälttävlan kommer med Sugar Cup, som är terrängridning med stilbedömning för barn. Syftet att under trevliga och säkra former erbjuda barn på ponnyer tränings- och utbildningsmöjligheter samt att få rida en enkel terrängbana som även de små ponnyerna kan klara av. Sugar Cup kan vara ett sätt att komma in i fälttävlanssporten och så småningom börja tävla.

Distansritt visar upp en distansritt i kortformat. Tre ekipage kommer att presenteras i inledningen och sedan starta och rida iväg. De kommer tillbaka till en ”grind” för vetcheck och återstart och går sedan i mål och genomgår en kontroll av hästens status innan prisutdelning.

Working equitation är en relativt ny gren och i Göteborg blir det ett utmärkt tillfälle att visa upp hur grenen går till, med de tre momenten dressyr, teknik och speed.

Körning kliver fram i rampljuset på allvar i Göteborg, med EM för fyrspann. På Heden visar körningen upp bredden, med bland annat ponnykörning och enbet.

Parasporten är stor inom ridsporten och förutom EM kommer de att visa upp såväl ridning som körning för ryttare och kuskar med funktionsnedsättning.

Mounted Games medverkar vid de årliga tävlingarna i Scandinavium och på Heden får de chansen att visa sina fartfyllda grenar för en bredare publik.
På programmet finns också voltigeuppvisning och reining.

För den som vill veta mer om ridsport finns vi med monter på Heden varje dag - mer information kommer.

Och om du vill heja fram våra stjärnor i hoppning och dressyr på Ullevi - köp biljett HÄR

Paradressyr och fyrspannens körning avgörs på Heden och i Slottsskogen.

Annons