Ingamay Bylund vid cermonin i Falsterbo
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Ingamay Bylund utsedd till Master Tränare

2018-07-12

Utöver de tre formella nivåerna A-, B-, C-tränare finns sedan 2013 en extra elitgrad, Master Tränare. Svenska Ridsportförbundets tränarråd utser vem eller vilka som ska få utmärkelsen. Utdelning av utmärkelsen 2018 ägde rum i Falsterbo, i samband med Folksam Open 6 års final med en ceremoni. Från Tränarrådet och Svenska Ridsportförbundet var Elisabet Lundholm på plats och delade ut utmärkelsen som i år gick till Ingamay Bylund.

Svenska Ridsportförbundets har till Master Tränare utnämnt Ingamay Bylund.
Svenska Ridsportförbundets Master Tränare är den högsta titeln för tränare och en utmärkelse som delas ut ytterst restriktivt.

Svenska Ridsportförbundets Master Tränare

  • är tränare av ryttare och hästar och besitter förmågan att överbrygga utbildning och träningfrån grundläggande till högsta nivå
  • har en odiskutabel integritet och håller högsta professionalism i sitt utövande
  • står för hög etik och moral, såväl i yrkesutövande och tävlingsutövande
  • är villig och entusiastisk att dela med sig av erfarenhet och kunskap
  • ska ha gjort betydande insatser för svensk ridsports positiva utveckling
  • värnar alltid om hästens bästa

Om Ingamay Bylund
Svensk Fellow ridlärare och A-tränare. Ingamay har själv utbildat ett flertal hästar till svår klass och var på 80-talet med i det svenska landslaget. Största framgången kom med hästen Aleks. Med Aleks vann Ingamay SM, deltog i EM och VM. Framgångarna kröntes med ett lagbrons och en individuell 4e placering 1984 i OS i Los Angeles.

Ingamay började att rida som 12-åring för Folke Stenbom på Sundsvalls Ridklubb  Under åren 1967-1969 gick hon RIK I-III på Strömsholm och blev sedan kvar som andra, tredje och fjärdeårselev och tränade då för Hans Wikne.Hon tävlade framgångsrikt under dessa år med ridskolehästen Pari, de deltog bl.a. i SM, NM och EM 1971 i Aachen.

Började jobba på Tranås Ridklubb 1972. 1985 startades på klubben ett dressyrgymnasium med riksintag. Målsättningen för eleverna var att rida SM. Några av eleverna som blivit framgångsrika är, Patrik Kittel, Minna Telde, Mattias Jansson m.fl.Ingamay har tränat ett flertal ryttare från ridskolenivå till Grand Prix.

Ingamay har under flera år arbetat utomlands. Bl.a. i Mexico, England och USA.Ingamay har vid två tillfällen varit testryttare under Avelschampionaten.Ingamay har tidigare i Ridsportförbundet deltagit i: Tränarutbildningens uppläggFramtagande av kriterier för hästskötar- och ridlärarexamen. Ledamot i ungdomskommittén

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons