Rolf-Göran Bengtsson kommer till Scandinavium och Gothenburg Horse Show.
FOTO: Roland Thunholm

Svenska hoppryttare klara för Göteborg

2019-03-13

Hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona presenterar idag de första sju ryttarna som är klara för start under Gothenburg Horse Show 3-7 april.
- Det blir min första final på hemmaplan som förbundskapten. Jag ser verkligen fram emot tävlingarna, det ska bli väldigt spännande, säger Henrik Ankarcrona.

Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Irma Karlsson försvarar de svenska färgerna i årets världscupfinal, Longines FEI Jumping World Cup. 

Henrik-von-Eckermann-Toveks-Mary-Lou_FEI-(3)Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou vann världscupen i Göteborg i fjol och var senare trea i finalen i Paris. Kan de vinna i Göteborg igen? Foto: FEI/Arnd Bronkhorst.

- Det är jätteroligt att vi har tre svenska ryttare kvalade till finalen. Det är dessutom tre ryttare som har haft stora framgångar under världscupsäsongen. Det kan bli hur bra som helst, menar Ankarcrona.

Vid sidan av de finalklara ryttarna har Sverige ytterligare sju startplatser i de internationella kringklasserna. Klara för start i dessa klasser är:

Rolf-Göran Bengtsson
Stephanie Holmén
Evelina Tovek
Linda Heed

- Det är fyra ryttare som presterat väldigt bra hittills i år och som jag hoppas mycket på under säsongen, säger Ankarcrona, och fortsätter:
- Jag tar ut de sista tre ryttarna den 25 mars, som är sista anmälningsdag.

Sverige har också fem U25-platser (ryttare upp till 25 år) i de internationella klasserna via Lövsta Future Challenge Jumping. Sista kvalet i den serien avgörs i Borås 20-24 mars.

Gothenburg Horse Show arrangeras den 3-7 april 2019. Förutom dubbla världscupfinaler, internationella hoppklasser, spännande unghäst- och ungdomsklasser bjuds det på showinslag, clinics och mycket mer.

www.gothenburghorseshow.se

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons