Glada leenden på en inspirerande dag.
FOTO: Annika Karlbom

Inspirerande förmiddag i Göteborg

2017-05-06

Ett femtiotal inbjudna ridlärare, tränare och funktionärer hos Svenska Ridsportförbundet fick under förmiddagen uppleva inspirerande föreläsningar med temat innovativ ridsport.

Anna Brolen002
Anna Brolén inledde dagens seminarium.

Vilken härlig energi det är här! Utbrister Anna Brolén när hon inleder dagens seminarium.
I konferenslokalen sitter ett glatt gäng med ett brinnande intresse för hästar som gemensam nämnare.  Anna, som är ambassadör för SAABs ridsportsatsning presenterar samarbetet mellan Saab och Svenska Ridsportförbundet, med fokus på innovation, utveckling och ledarskap.

– Saab är ett globalt innovationsföretag, och vi vill tillsammans med Ridsportförbundet öka intresset för innovativa lösningar och teknik hos unga kvinnor i ridsporten. Innovationen är vårt bidrag till att utveckla hästens välfärd och hållbarhet, utbildning och träning och naturligtvis upplevelsen av ridsporten, menar Anna.

Hanna Sassner080
Hanna Sassner

Hanna Sassner, forskningsansvarig på Flyinge talade om riksanläggningarnas uppdrag att förse svensk hästnäring med kompetens och problematiken med ridsportens en smula konservativa traditioner.

Hanna presenterar många innovativa lösningar som redan är på gång, bland annat olika appar för att mäta ridpassen och effektiviteten av dem.

– Digitaliseringen kan komma att underlätta för ridsporten. Om ett par år kanske vi har möjlighet att träna, och tävla, på distans, säger Hanna.

Ulf Rosenberg141

Ulf Rosenberg Bertilsson talade om ledarskap i förändring, vikten av feedback och rätt fokus. Ulf bjöd publiken på många skratt, samtidigt som hans föreläsning bredde väg för många funderingar och diskussioner.   

Publik
Koncentrerad publik innan det var dags för lunch och att fortsätta till Billdals Ridklubb och dagens clinic.

Stämningen när publiken lämnade rummet var på topp. Fyllda med inspiration klev de ut i den strålande majsolen på väg till Billdals Ridklubb, för att få uppleva Dressage Tours huvudnummer Patrik Kittel på första parkett.

Förmiddagen ingår i Patrik Kittel Dressage Tour, ett samarbete mellan Patrik Kittel, Svenska Ridsportförbundet och Saab.  

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons