Närmare 400 personer så g clinicen med Patrik Kittel och ryttarna
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Långväga gäster till Patriks clinic

2017-01-22

Flera av besökarna på Patrik Kittel Dressage Tour hade åkt över 40 mil för att få vinterinspiration. Sju lyckliga norrlänska dressyrryttare fick äran att rida för stjärnan och nästan 400 personer tog sig till Hippologum.

Dagen började redan klockan 9.00 för ett par av ridsportens tränare, ridlärare och funktionärer.

SaabUmeå

Det blev föreläsningar om ridsportens innovationer och om hur ridsporten fostrar ledare. Saabs utsända Anna Brolén berättade om Saabs ambitioner i ridsporten och samarbetet med Svenska Ridsportförbundet. Hanna Sassner, Flyinge berättade om bland annat Aktiv Grupphästhållning och Ulf Rosengren Bertilsson berättade om hur ridsporten fostrar ledare.

Klockan 14.00 drog clinicen igång och Patrik Kittel intog arenan. Grundridning var temat och publiken kunde skicka in sina frågor löpande under clinicen.

Tre tips från Patrik:

  • Stjäl från de bästa och var kreativ när du tränar. För att få inspiration till galopparbetet så tittar jag på ryttare som ofta får höga poäng på just galopparbetet när de värmer upp. Samma sak med piaff, travarbetet med mera.
  • Många frågar hur man ser hur en häst jobbar med ryggen. Jag tittar på två saker; magen som drar upp sig och ibland blir ”dubbel” och nackmuskeln.
  • Skriv ner det du vill bli bättre på. Då blir det mer konkret.

Linda Olsson från Luleå var en av dem som red.
- Min häst var lång som en orm när vi kom in på banan och nu på slutet var det som en annan häst. Det var fantastiskt, tyckte Linda efter clinicen.

Frida Granström hos P4 Norrbotten inför clinicen

Anna Nensen från Umeå Ryttarförening såg hela clinicen och fick hämtat mycket inspiration.
- Det var så roligt och jag tyckte det var väldigt kul att kunna skicka in frågor hela tiden.

Frågorna som kom in handlade allt ifrån hur Patrik tränar galoppombyte till hur man hanterar sällskapssjuka ridskoleponnyer.

- Det här kändes jättekul och Umeå RF är en väldigt fin anläggning. Jag har varit här en gång förut och det var toppen att få komma tillbaka. Nu ser jag framemot våra clinics i Stockholm och Göteborg, sa Patrik Kittel.

 

Sju lokala ryttare får chansen att rida på clinicen. Det är tre ryttare från Umeå, två från Luleå och en från Örnsköldsvik respektive Matfors.

Det är Lovisa Pettersson, Umeå Dressyrryttarsällskap, Dazzle, Veronica Frost, Umeå Dressyrryttarsällskap, Machelle, Yvonne Pettersson, Umeå Dressyrryttarsällskap, Amadeus, Angelica Nilsson, Luleå Ridklubb, Red Super Star, Frida Granström, Luleå Ridklubb, Earl Grey, Linda Olsson, Örnsköldsvikortens Ryttarförening, Don Cazerez samt Isabelle Serrander, Matfors Ryttarförening med Quattro star.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons