FOTO: Annika Karlbom

Röster från publiken i Göteborg

2017-05-07

Det var fullsatt hos Billdals Ridklubb när Patrik Kittel höll clinic. Här är några röster från publiken och de fick med sig en hel del hem att fundera på.

Enk A

Veronica Torr & Bethine Levin:
Vad tyckte ni om clinicen?
– Så himla bra, verkligen. Fantastisk närvaro från Patrik och man kunde känna igen sig i de problem som uppstod. Jättefint att vi fick se hur han arbetar med problemlösning och kommunikation med hästarna.
Vad tar ni med er härifrån?
– Vi är fulla av inspiration såklart! Men att få hästarna mer kvicka för hjälperna och reagera lite snabbare på hjälpen, det ska vi hem och öva på! Samt att det krävs mycket tålamod och att det är bättre att ta det lugnt och avdramatisera problemet än att forcera förbi.

Enk B002

Lena Öberg:
Vad tyckte du om clinicen?
– Det här är nog den bästa clinicen jag varit på, faktiskt! Jag har sett många andra men den här vände sig mer till oss amatörryttare, som också har problem med lite spända och rädda hästar. Det kändes så skönt att se att även så rutinerade ryttare kan stöta på problem, och att vi dessutom fick verktyg på hur man löser dem.
Vad tar du med dig härifrån?
– Tänket rent generellt, att vara lugn och i mental balans innan man sitter upp, och  att man ska försöka hitta tillbaka till grunderna emellanåt.

Enk C013
Madicken Parkström, Amanda Parkström & Tilda Blomqvist:
Vad tyckte ni om clinicen?
– Jätteinspirerande! Det var väldigt lärorikt att se att en Grand Prix-häst behöver arbeta lösgörande och komma tillbaka till grunderna, samtidigt som ett ekipage som rider de lättaste klasserna också behöver träna på samling och hitta takt och tempo.
Vad tar ni med er härifrån?
– Att inte smacka så mycket! Och att våga lätta mer i tygeln och släppa fram hästen, då får man den alert och kvick för hjälperna. Och det där med att hästen inte är avslappnad om den inte står still i halten, det ska vi verkligen tänka på.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons